Dus daar ligt het geluk op je te wachten!

Arold Langeveld

We zoeken geluk in de toekomst, omdat we denken dat het niet in het hier en nu te vinden is. Een misvatting volgens Wendy’s raadgever Arold Langeveld, hij vertelt je waar je het wel kunt vinden. 

Wat zoeken we als we op zoek zijn naar geluk? Als antwoord kun je van alles tegenkomen. Een andere baan, een fijne relatie, een beter huis, nog een kind, meer geld, et cetera. Maar als je beter kijkt, zie je dat je dit zoekt, omdat het je rust zou geven. Geen saaie rust om in te luieren, maar een gevoel van ontspannen tevredenheid. Het besef dat je kunt loslaten, omdat alles goed is zoals het is.

Ontspannen mag pas als er iets is bereikt: ”Pas als mijn werk af is, mijn relatie weer goed is, mijn banksaldo is aangevuld, de verbouwing af is, ik tien kilo lichter ben, pas dán zal ik gelukkig zijn.”

Zo lopen we rond met het idee dat we gelukkig kunnen wórden, in plaats van het nu te zijn. Maar waar wachten we op? Waar is die toekomst? Is dat morgen, over twee weken, volgend jaar? Steeds als je arriveert in de toekomst is het alweer nu!

Kun je nu ontspannen en dit moment verwelkomen, precies zoals het is? Zonder het te veranderen? Zonder te hoeven vechten of ervoor te vluchten? De vraag is niet wat je daarvoor moet doen, maar wat je ervoor mag laten. Als je uit de trein naar de toekomst stapt, wordt je leven een vindplaats en niet langer een zoektocht. Je hebt daar niets anders voor nodig dan wat er nu is. Precies zoals het is.

Arold Langeveld is counselor en presentatiecoach van de top van bekend en zakelijk Nederland. Deze tekst stond eerder in WENDY #1.

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
23 juni 2016

De sport die past bij jouw persoonlijkheid

Brein Gezond Goed nieuws
28 april 2016

Tekenen is goed voor je geheugen!

Gezond
6 januari 2017

5 redenen waarom het bos een goed idee is

Stress
13 februari 2015

5 tips voor wie altijd (te) druk is

Bewegen
5 maart 2017

Yoga bij nek- en schouderpijn (deel 1)

Geven & ontvangen Gezond Goed nieuws Lifestyle
19 juni 2016

Dankbaarheid voor een fijne nachtrust

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!