Een boswandeling maakt je positiever

shutterstock_270037865
Maak jij geregeld een goede boswandeling? Dan sta je waarschijnlijk positiever in het leven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat met een wandeling in de natuur, jouw negatieve gedachtes significant verminderen.

Tijdens het onderzoek werden verschillende mensen op pad gestuurd. Verdeeld in twee groepen maakten ze een wandeling. De ene groep wandelde door een drukke wijk in Californië, terwijl de andere groep een wandeling door een groene, bosrijke omgeving maakte. Toen na de wandeling de hersenactiviteit van de wandelaars werd gemeten, bleek meteen dat de groep mensen die de natuurwandeling hadden gemaakt, minder negatieve gedachtes hadden.

Depressie

Uit eerder onderzoek bleek al dat mentale problemen zoals depressies minder vaak voorkomen bij mensen die regelmatig een groene omgeving te vinden zijn. Inwoners van drukke steden ervaren over het algemeen meer stress en depressie. Hierbij spelen de prikkels die je binnenkrijgt wanneer je door een drukke straat of wijk loopt natuurlijk een grote rol. Een boswandeling kan gezien worden als een schild tegen deze prikkels.

Ervaar je veel stress of merk je dat je kampt met veel negatieve gedachtes? Ga dan eens wat vaker wandelen. Zoek een mooi bos uit in jouw omgeving of maak er een leuk zondagmiddaguitje van. Wederom bewezen: Moeder Natuur heeft ál-tijd de oplossing.

Bron: Women’s Health
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond Stress
11 augustus 2018

Sweat baby: het is oké!

Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is

Gezond Voeding
22 november 2015

Recept: Salade van linzen met gestoomde bietjes

Geven & ontvangen Gezond Lifestyle
12 maart 2018

Na negen keer kanker weer olympisch kampioen

Doen Gezond Koken Voeding
20 juli 2016

Drink jezelf gezond: Verse kruidenthee – lavendel & gember

Voeding
24 juni 2017

Yummy recept: red velvet cake

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!