Een boswandeling maakt je positiever

shutterstock_270037865
Maak jij geregeld een goede boswandeling? Dan sta je waarschijnlijk positiever in het leven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat met een wandeling in de natuur, jouw negatieve gedachtes significant verminderen.

Tijdens het onderzoek werden verschillende mensen op pad gestuurd. Verdeeld in twee groepen maakten ze een wandeling. De ene groep wandelde door een drukke wijk in Californië, terwijl de andere groep een wandeling door een groene, bosrijke omgeving maakte. Toen na de wandeling de hersenactiviteit van de wandelaars werd gemeten, bleek meteen dat de groep mensen die de natuurwandeling hadden gemaakt, minder negatieve gedachtes hadden.

Depressie

Uit eerder onderzoek bleek al dat mentale problemen zoals depressies minder vaak voorkomen bij mensen die regelmatig een groene omgeving te vinden zijn. Inwoners van drukke steden ervaren over het algemeen meer stress en depressie. Hierbij spelen de prikkels die je binnenkrijgt wanneer je door een drukke straat of wijk loopt natuurlijk een grote rol. Een boswandeling kan gezien worden als een schild tegen deze prikkels.

Ervaar je veel stress of merk je dat je kampt met veel negatieve gedachtes? Ga dan eens wat vaker wandelen. Zoek een mooi bos uit in jouw omgeving of maak er een leuk zondagmiddaguitje van. Wederom bewezen: Moeder Natuur heeft ál-tijd de oplossing.

Bron: Women’s Health
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding Wendy's Elftal
29 april 2018

Asperges met scrambled eggs en zalm van Luuk uit Wendy’s elftal


Brein Gezond
31 mei 2018

Met deze 20 tips slaap je als een roos in de hitte


Advies Body & Mind Brein Gezond
8 mei 2016

Het leven is te kort om …


Gezond Voeding
21 februari 2018

Heerlijk recept van DISQ: chili


Advies Brein Gezond
15 oktober 2016

5x positiever denken: zo makkelijk kan het zijn!


Gezond Goed nieuws
22 april 2016

Oud worden doe je zó

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!