Een doorbraak in het onderzoek naar kanker!

Vanavond om 20.30 uur begint is Marathon Live, de grote tv-avond om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. (Vanmiddag interviewden we presentatrice Annemieke Schollaardt er al over.) En dat het tot nu toe ingezamelde geld al goed gebruikt wordt, lees je hier. Want er is ook positief nieuws over kanker.

 

shutterstock_151595504

 

Er is gelukkig weer een nieuwe stap gezet in de bestrijding van deze ziekte. Een arts noemt het zelfs de ultieme personalisering van de behandeling!

 

Overeenkomsten

Kanker bestaat uit cellen die zich zelf vermenigvuldigen. Het probleem is dat ze blijven verschillen waardoor het heel lastig blijft om ze aan te pakken met één methode. Toch hebben onderzoekers nu van die cellen kenmerken gevonden die overeenkomen. En zo kan ons immuunsysteem deze cellen toch vernietigen.

 

Stam afzagen

Sergio Quezada, van de University College in Londen, vergelijkt de cellen met de groei van bomen. De stam is namelijk hetzelfde en er groeien toch verschillende takken uit. Maar als je – volgens hem  – de stam kunt afzagen, werkt dat beter dan elke keer een aparte tak afhakken. De cellen die nu overeenkomen zijn in dit geval de stam.

 

Lees hier het interview met Annemieke Schollaardt!

 

Bron: RTLnieuws
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!