Een kleine knuffel geeft grote kracht

In tijden van angst of ongeluk heb je elkaars meer nodig dan anders. Dus ook na afgelopen heftige week. Een simpele knuffel kan dan al zoveel doen.

 

shutterstock_273068453

 

Knuffelen maakt je gezonder, zachter en minder boos. Schrijfster Kathleen Keating schreef er een boek over: Hug Therapy. ‘Knuffelen geeft je het gevoel niet alleen te zijn. Het helpt je omgaan met pijnlijke situaties’. En nu de angst regeert, kan een knuffel ons daar ook bij helpen. Een dikke knuffel kan namelijk de angst vervagen en jezelf meer vertrouwen geven.

 

Liefde en steun

Een knuffel kan ook helpen als je even de woorden niet kunt vinden. Je wilt iets liefs zeggen, iemand troosten, maar het lukt niet door het uit te spreken. Door een omhelzing kun je alsnog je gevoelens tonen. Zonder iets te hoeven zeggen. Een knuffel is hét symbool van liefde en steun.

 

Knuffel een kind

Kinderen vragen zich na afgelopen week waarschijnlijk ook wel af in wat voor wereld ze terecht zijn gekomen. Geef ze daarom eens een extra knuffel. Het geeft ze vertrouwen en een gevoel van bescherming. Hierdoor voelen ze zich zelfverzekerder en hebben ze meer kracht.

Knuffel er dus maar lekker op los. Het is gratis, simpel en het belangrijkste: heel erg fijn.

 

Last van een griepje? Knuffel er dan ook op los!

Bron: Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!