Een sterk online dating-profiel? Zó doe je dat!

In augustus is het op dating-apps en sites topdrukte. Gedurende deze heuse datingpiek komen er bovengemiddeld veel bezoekers op je profiel terecht. Logischerwijze geldt dan ook: hoe appetijtelijker je profiel, des te meer kans op een leuke date. Om je liefdeskansen te vergroten, heeft datingsite Parship.nl een aantal nuttige tips voor een piekfijn online dating-profiel.

1. Wapen je met woorden

Taalgebruik is van belang. Zo zijn spelfouten voor veel singles een enorme afknapper, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse proeflees-bedrijf Grammarly. Twee grammaticafouten op een online dating-profiel verkleinen de kans op een leuk berichtje al met veertien procent. Het komt onintelligent over en het staat slordig. Grammaticaal correcte volzinnen zijn dus verleidelijk. Wie had dat gedacht? Let ook op je toon. Zeuren op je profiel over teleurstelling in de liefde trekt hoogstwaarschijnlijk niet de ware aan. Houd het luchtig!

2. Foto’s maken de match

Hoe je het wendt of keert: in de wereld van online daten word je vaak op je foto beoordeeld. Eerder onderzoek van Parship wees uit dat je vier keer meer berichten ontvangt wanneer je foto’s op je profiel hebt staan. De aantrekkelijkste foto’s zijn degene waar je een oprechte glimlach toont, blijkt uit onderzoek. Ook groepsfoto’s doen het goed. Laten zien dat je een actief sociaal leven hebt, vergroot je kansen op een date. Let wel op de balans tussen de verschillende foto’s – te veel groepsfoto’s kunnen onpersoonlijk overkomen en te veel selfies egocentrisch.

daten

3. Leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker

Daten is lastig, dus waarom zou je het voor jezelf en je mogelijke matchesniet een beetje makkelijker maken om online het ijs te breken? Een slimme zet is om een conversation starterin je profieltekst te zetten. Denk hierbij aan een leuke vraag, zoals: “wat is jouw ultieme guilty pleasure-nummer?”. Ook een foto van jezelf op een bijzondere plek of tijdens een toffe activiteit kan inspiratie voor gesprekstof bieden. Plus, het toont karakter!

Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Brein Gezond
30 oktober 2016

Dit zegt jouw beha over je persoonlijkheid

Gezond Voeding
18 oktober 2017

Recept: zoete havermoutpap met kokoswater

Gezond
22 juli 2017

8 manieren om slapend gewicht te verliezen

Advies Body & Mind Brein Doen Gezond Uitgaan
18 juni 2016

Vakantie: even helemaal niks (dus ook geen werk)!

Bewegen Gezond Mode & Beauty
23 oktober 2016

Dit zijn de beste kapsels voor tijdens het sporten

Gezond Voeding
9 januari 2018

10 x zo weersta je verleidingen in de supermarkt

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!