Een watermeloen: altijd doen!

Gezond de zomer doorkomen? Dan is de watermeloen echt iets voor jou!shutterstock_387610156

 

Een watermeloen zit vol met gezonde voedingsstoffen waardoor het met recht in de categorie superfoods mag worden geplaatst.

 

Geen beroertes

Watermeloen staat erom bekend dat het veel lycopeen bevat. Dit is een kleurstof die in veel groente en fruit voorkomt en bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het vermindert de kans op een beroerte met twintig procent, blijkt uit onderzoek. Lekker én gezond!

 

Immuunsysteem

Lycopeen is niet alleen goed bij het voorkomen van beroertes, het versterkt ook je immuunsysteem. Ben je veel aan het snotteren de laatste tijd? Dan zijn de zakdoekjes met een watermeloen verleden tijd. Ook handig: watermeloen kun je gerust een week in de koelkast bewaren, het aantal lycopeen blijft dan hetzelfde.

 

Jonge huid

giphy-11

Als je ouder wordt, neemt je hoeveel collageen (eiwit) af. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en ga je er ook ouder uitzien. Watermeloen bevat stofjes die de huid jong houdt! Het bevat bètacaroteen, dit is een vitamine die het ouder worden tegengaat. Daarnaast zit watermeloen ook boordevol vitamine c, wat helpt bij het opbouwen van collageen.

 

Spieren

Na een goede sportsessie is het belangrijk om goed te herstellen. En watermeloen is daar nuttig voor. Het bevat veel kalium, wat goed is voor de spieren en de zenuwen. Het houdt ze sterk, en reguleert ze!

 

Biologische klok

Watermeloen bevat nóg een fijn stofje, namelijk choline. Choline zorgt ervoor dat je biologische klok weer helemaal up-to-date is. Naast kersensap helpt dit je snel in slaap te vallen, en sta je er ook nog eens goed van op!

 

Wist je dat een ‘licht’ restaurant gezond maakt?

 

Bron: Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Stress Voeding
16 oktober 2017

Waarom bladgroente goed is tegen stress!

Voeding
27 december 2016

Maak dit jaar zelf lekkere gezonde oliebollen!

Bewegen Gezond
18 februari 2018

Begin je dag vol energie met de 5 Tibetanen

Body & Mind Brein Gezond
15 oktober 2016

Zo krijg jij ook een sterke persoonlijkheid

Bewegen Gezond
12 juni 2017

Strakke bovenarmen trainen in 4 stappen, volgens Mark Tuitert

Gezond Stress
17 september 2017

Top 5 lichamelijke gevolgen van stress

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!