Eerste stappen na het aanzoek: let's do this!

De vraag is gesteld en de ring zit aan je vinger: jullie zijn nu dus echt, officieel, serieus verloofd. En dan is er werk aan de winkel, right? Er moet een bruiloft gepland worden! Je maakt natuurlijk het liefst direct een pasafspraak bij een boetiek en gaat meteen taartjes proeven bij een patissier, maar wacht heel even. Even rustig ademhalen… Ze zeggen dat een goed begin het halve werk is, en daarom hebben we de drie eerste stappen na het aanzoek voor je die er, denken wij, voor gaan zorgen dat je start ijzersterk is.

eerste stappen na het aanzoek

Stap 1: Datenight

Over het algemeen slaat het hoofd van een vrouw direct op hol wanneer ze het woord ‘trouwen’ hoort (en bij sommigen zorgt het vast eerder voor een paniekaanval), dus het vermoeden dat er al een stapeltje ideeën klaar ligt is waarschijnlijk wel juist. Maar voor je daarmee aan de slag gaat is het ook wel zo fijn om er eerst eens rustig over na te denken. Samen. Plan een datenight, pak er een fles goede wijn bij, en praat over wat jullie belangrijk vinden, los van hoe alles er uit ziet. Wat wordt de focus van de dag? Welk moment is prioriteit? Welke mensen zijn onmisbaar? Wat wil je onthouden aan jullie bruiloft? Waar worden jullie allebei gelukkig van?

Stap 2: Pinterest

Bijna iedereen kent Pinterest: het domein van huisvrouwen en bruiden. Je kunt jezelf verliezen in de miljoenen perfecte plaatjes die Pinterest rijk is, en dat is zowel een zegen als een vloek. Eerlijk is eerlijk: Pinterest is ideaal voor wie een bruiloft plant, een huis bouwt, of een baby krijgt. De vloek zit ‘m alleen in de verwachting die al die foto’s scheppen. Is het overdreven om te zeggen dat 95% van de plaatjes onbereikbaar en onrealistisch is? Gebruik Pinterest in jouw voordeel met deze snelle guide:

Tip 1

Pin alleen wat realistisch is: een jurk van Marchesa past wellicht niet in je budget, dus bewaar al die ongelofelijk mooie maar peperdure jurken in een apart mapje om af en toe naar te staren. Pin in plaats daarvan jurken van merken die wél haalbaar zijn binnen je budget.

Tip 2

Pin alleen wat relevant is: als je in Nederland trouwt zijn foto’s met Toscaanse landschappen niet van toepassing. Tenzij je diep Limburg in gaat, wordt Nederland helaas nooit een extra Italiaanse provincie.

Tip 3

Pin eerst te veel, en ga daarna snoeien: honderden, of zelfs duizenden, foto’s zijn echt compleet zinloos. Maak het voor jezelf overzichtelijk en helder door te snoeien in je Pinterest borden, en zorg dat je er maximaal honderd over houdt. Maak vervolgens een moodboard met pins van projecten die je echt gaat uitvoeren.

Eerste stappen na het aanzoek

Stap 3: Inspiratie

Inspiratie vind je niet alleen maar op internet. De raderen gaan juist draaien van een nieuwe omgeving en de frisse lucht! Maak samen een wandeling, bezoek een onbekende stad of ga naar een mooi museum. Nog beter: maak een écht moodboard. Met knipsels, droogbloemen, staaltjes, stofjes, en andere materialen. Perfect om de hele planning mee te starten!

Vivian en Judith van Engaged laten je zien dat trouwen vooral persoonlijk, uniek, en ‘eigen’ mag zijn, in welke vorm dat dan ook is. 

Bron tekst: Engaged
Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
18 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Tortilla’s met tonijn, rode paprika en ei


Brein Gezond Goed nieuws Luisteren
1 oktober 2016

6 effecten die muziek heeft op het brein


Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen


Stress
9 oktober 2015

Minder stress dankzij deze 5 veranderingen


Achter de schermen Brein Gezond Wendy
10 juli 2016

Stop met piekeren!


Brein Gezond Voeding
13 september 2017

De positieve effecten van chocolade

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!