Eindelijk hoop voor kinderen in Nederland met hersenstamkanker

Er is eindelijk hoop voor kinderen in Nederland met hersenstamkanker. Er bestaat nu namelijk een speciale robot die deze tot nu toe onbehandelbare ziekte, misschien kan aanpakken. Yes, dit wonderapparaat komt naar Nederland! Dit kan vooral dankzij de inzamelingsactie van nagellakheld Tijn.

Lak door Tijn

Onze Wendy zat gisteravond als ambassadeur van stichting Semmy achter de desk van RTL Latenight met wel heel goed nieuws. Vorig jaar heeft de zesjarige Tijn van Kolsteren met zijn eigen nagellaklijn: ‘Lak door Tijn’, enorm veel geld ingezameld. Dit werd opgehaald voor de aanschaf voor de robot. Helaas kwam voor Tijn dit apparaat te laat, hij overleed vorig jaar juli aan terminale hersenstamkanker. Een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld.

Bekijk hier het item van Wendy bij RTL Late Night

Waarom de robot zo belangrijk is

Hersenstamkanker was tot nu toe niet te behandelen. Dit komt doordat de hersenstam diep verborgen zit tussen de hersenen en het ruggenmerg. Dit is één van de best beschermde stukjes in ons lichaam. Dat moet ook wel, want de hersenstam bestuurt al je vitale functies zoals: je hartslag, ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering en bloedsdruk. Maar omdat hij zo goed beschermd is, kunnen de artsen hier niet bij. Maar met de speciale robot kan dat wel. Die kan namelijk tijdens een operatie kleine gaatjes in de schedel boren. Net zo diep als de hersenstam. Zo kan een tumor in de hersenstam bereikt worden met medicijnen die de tumor kunnen bestrijden.

Ben jij ook geraakt door dit verhaal? Je kan hier doneren voor stichting Semmy.

Lees ook:
Blue Zones
Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond
3 juli 2017

6x de handigste meditatie-apps van het moment

Doen Gezond Koken Voeding
23 augustus 2016

Recept: pannenkoekjes met kaas, komkommer en cherrytomaat

Beauty Gezond Voeding
2 november 2016

Drink jezelf mooi met iets anders dan water

Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Advies Brein Gezond Liefde Opvoeding
23 oktober 2016

11 dingen die gelukkige moeders doen

Advies Body & Mind Brein Gezond
10 oktober 2016

Vroeg opstaan: zo maak je het een stuk fijner!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!