Elke stad een wethouder van geluk?

Een wethouder van geluk? In Bhutan, in Azië is dit heel normaal. Maar ook bij ons in Nederland, in Schagen is er een wethouder van geluk aangesproken. Iemand die zich bij de beslissingen die in Schagen genomen worden afvraagt of deze bijdragen aan het vergroten van het geluk van de inwoners. 

Geluk

En denk maar niet dat deze wethouder traditioneel achter het bureau zit om de beslissingen te nemen. Nee, hij gaat echt in gesprek met de inwoners van de stad over de wijkvoorzieningen, ouderenzorg of de investeringen voor de nieuwbouw. Tijdens de gesprekken met de inwoners worden vragen gesteld als: ‘Bij welke beslissing gaan mensen zich gelukkiger voelen?’ De inbreng van de inwoners bepalen uiteindelijk de beslissingen die de gemeente neemt. Bij elk besluit dat er in de gemeente wordt genomen focust men op het geluk voor de inwoners. Oftewel waar de gemeente geld aan uitgeeft, hoe de handhavers omgaan met geld tot aan waar de ambtenaren zich mee bezighouden. Het gevolg? De inwoners van Schagen denken veel positiever over hun gemeente dan vier jaar geleden.

Poll

Vind jij dat er ook in jouw gemeente een wethouder van geluk benoemd moet worden? Laat je stem horen in onze poll op Instagram en Facebook!  

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
13 februari 2017

Vijf tips voor meer beweging van Mark Tuitert

Gezond Voeding
19 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: witlof met gorgonzola, peer & mandarijndressing

Gezond Goed nieuws Voeding
16 juli 2016

Groente en fruit maken gelukkig

Brein
9 december 2017

Zo houdt je kerstboom het vol tot de kerstdagen

Body & Mind Stress
11 maart 2015

5 effecten die worden veroorzaakt door stress

Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Vrijheid & balans
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!