Eva van de Wijdeven vertelt over haar familiebanden

Nu de dagen zo kort zijn, is het des te fijner dat er genoeg te zien is op televisie, in de bioscoop en theaters. Multitalent Isa Hoes fotografeerde voor het familienummer de mensen die je de komende tijd niet mag missen. We vroegen deze week naar de familiebanden van… Eva van de Wijdeven.

Te zien…

… in de romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet, vanaf 21 december in de bioscoop. Het gaat over een moeder (Loes Luca) en haar twee volwassen dochters, gespeeld door Jelka van Houten en Eva. ‘Ze leven erg hun eigen levens, maar worden uiteindelijk met elkaar en met zichzelf geconfronteerd.’ Eva is Gijsje, een ambitieuze vrouw die bij een reclamebureau werkt. ‘Ze plant alles en leeft ontzettend gestructureerd. Ze heeft ook ingepland om wel even kinderen met haar vriend Jasper te gaan krijgen. Dat loopt anders. Het personage van Jelka is een echte moederkloek die vooral veel met haar kinderen thuiszit. Daar is het één grote gezellige bende.’ Een komische speelfilm zoals deze is voor Eva een vrij nieuwe ervaring. ‘Ik heb vooral veel televisie en theater gedaan. Maar het bevalt goed. Ik ben nu al weer met een volgende speelfilm bezig.’

Op welk familielid lijk je het meest?

‘Mijn creativiteit en mijn oog voor detail komen van mijn vader. Mijn vermogen om problemen op te lossen komt van mijn stiefvader Dan. Ik ben door hem grootgebracht. Ik was drie toen mijn moeder een relatie met hem kreeg. Hij is ook de vader van mijn broers.’

Hoe belangrijk is familie?

‘Als begin twintiger was ik erg met mezelf bezig en was ik vooral een sociaal dier als het om vrienden ging. De laatste jaren ben ik er wel achter gekomen hoe belangrijk ik het vind om een goede band met mijn familie te hebben. Het leven gaat zo snel voorbij. Mijn broers zijn 21, 23 en 25. Ze zitten in net zo’n adderfase als ik op hun leeftijd. Ik snap dat dus. Maar ik doe mijn best om hen en mijn vaders regelmatig te zien. Daarnaast bellen en appen we elkaar veel.’

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle
21 augustus 2018

Annemarie deelt haar wondermiddelen met jou!

Gezond
2 juni 2017

Verantwoord zonnen: dit moet je weten

Gezond Stress
30 mei 2016

Leef jij in het nu?

Gezond Voeding
10 juni 2017

Gezond ontbijtje: amarantpap

Gezond Voeding
8 november 2016

Koken met aanbiedingen: hummus bowl + geroosterde groenten

Bewegen Gezond
24 juli 2017

Waarom veel zitten zo slecht voor je is…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!