Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden

Trek je badpak maar aan: we gaan work-outen in het zwembad! Dit is namelijk de nieuwste manier om fit te worden  – of te blijven, natuurlijk.

Elk jaar ontstaan er in de sportschool nieuwe varianten op fitness, yoga of een ‘gewone’ work-out. Deze nieuwste work-out kun je alleen niet in de sportschool of thuis doen; hiervoor ga je naar het zwembad.

Drijven

Floatfit heet het, en je doet het op een speciaal ervoor gemaakte yogamat die drijft op het water. Hierop doe je je yoga-oefeningen of een stevige bootcamp. De mat is heel stevig:  je kunt erop staan of springen, maar ook squats en rekoefeningen kun je erop doen. En wat het dan zo bijzonder maakt? Eenmaal op de yogamat moet je continu je evenwicht houden – anders val je het water in. Dus als je je oefeningen doet, train je meteen ook andere spieren in je hele lichaam. Een half uurtje floatfit is al genoeg om aardig moe te worden.

Waar?

Helaas is floatfit nog niet in heel Nederland te doen. Vraag er daarom naar bij het zwembad bij jou in de buurt. Want hoe meer vraag ernaar is, des te eerder instructeurs worden uitgenodigd om ook in jouw zwembad les te komen geven!

floatfot 1

PS

Nog een groot voordeel? Nu je toch in het zwembad bent, kun je nog lekker zwemmen na je work-out. Want ook dat is supergoed voor je lijf. Na een kwartiertje zwemmen, ontspannen je spieren zich. En ook je uithoudingsvermogen gaat er door zwemmen op vooruit.

 

Beeld: Aqua Physical

 

 

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
6 juni 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Lonneke Nooteboom


Gezond
16 januari 2017

Slaaptips van onze lezeressen


Gezond Voeding
17 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond


Doen Gezond Koken Liefde Opvoeding Voeding
31 oktober 2015

Lekkere Halloween traktaties om met je kinderen te maken


Gezond
29 januari 2017

Een trillend ooglid: hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?


Advies Body & Mind Brein Gezond
15 augustus 2016

Met deze tips kan ook jij mindfulness vakantie vieren!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!