Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden

Trek je badpak maar aan: we gaan work-outen in het zwembad! Dit is namelijk de nieuwste manier om fit te worden  – of te blijven, natuurlijk.

Elk jaar ontstaan er in de sportschool nieuwe varianten op fitness, yoga of een ‘gewone’ work-out. Deze nieuwste work-out kun je alleen niet in de sportschool of thuis doen; hiervoor ga je naar het zwembad.

Drijven

Floatfit heet het, en je doet het op een speciaal ervoor gemaakte yogamat die drijft op het water. Hierop doe je je yoga-oefeningen of een stevige bootcamp. De mat is heel stevig:  je kunt erop staan of springen, maar ook squats en rekoefeningen kun je erop doen. En wat het dan zo bijzonder maakt? Eenmaal op de yogamat moet je continu je evenwicht houden – anders val je het water in. Dus als je je oefeningen doet, train je meteen ook andere spieren in je hele lichaam. Een half uurtje floatfit is al genoeg om aardig moe te worden.

Waar?

Helaas is floatfit nog niet in heel Nederland te doen. Vraag er daarom naar bij het zwembad bij jou in de buurt. Want hoe meer vraag ernaar is, des te eerder instructeurs worden uitgenodigd om ook in jouw zwembad les te komen geven!

floatfot 1

PS

Nog een groot voordeel? Nu je toch in het zwembad bent, kun je nog lekker zwemmen na je work-out. Want ook dat is supergoed voor je lijf. Na een kwartiertje zwemmen, ontspannen je spieren zich. En ook je uithoudingsvermogen gaat er door zwemmen op vooruit.

 

Beeld: Aqua Physical

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
28 juli 2016

Zo worden ook groenten lekker!

Doen Gezond Koken Voeding
30 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Courgetti met warmgerookte makreel en gegrilde prei

Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
26 juni 2016

Aardbeien-mocktail

Stress
30 januari 2017

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Gezond
14 oktober 2018

Het nieuwe levensverlengende dieet: het Pioppi-dieet

Body & Mind Gezond
31 januari 2015

5 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!