Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden

Trek je badpak maar aan: we gaan work-outen in het zwembad! Dit is namelijk de nieuwste manier om fit te worden  – of te blijven, natuurlijk.

Elk jaar ontstaan er in de sportschool nieuwe varianten op fitness, yoga of een ‘gewone’ work-out. Deze nieuwste work-out kun je alleen niet in de sportschool of thuis doen; hiervoor ga je naar het zwembad.

Drijven

Floatfit heet het, en je doet het op een speciaal ervoor gemaakte yogamat die drijft op het water. Hierop doe je je yoga-oefeningen of een stevige bootcamp. De mat is heel stevig:  je kunt erop staan of springen, maar ook squats en rekoefeningen kun je erop doen. En wat het dan zo bijzonder maakt? Eenmaal op de yogamat moet je continu je evenwicht houden – anders val je het water in. Dus als je je oefeningen doet, train je meteen ook andere spieren in je hele lichaam. Een half uurtje floatfit is al genoeg om aardig moe te worden.

Waar?

Helaas is floatfit nog niet in heel Nederland te doen. Vraag er daarom naar bij het zwembad bij jou in de buurt. Want hoe meer vraag ernaar is, des te eerder instructeurs worden uitgenodigd om ook in jouw zwembad les te komen geven!

floatfot 1

PS

Nog een groot voordeel? Nu je toch in het zwembad bent, kun je nog lekker zwemmen na je work-out. Want ook dat is supergoed voor je lijf. Na een kwartiertje zwemmen, ontspannen je spieren zich. En ook je uithoudingsvermogen gaat er door zwemmen op vooruit.

 

Beeld: Aqua Physical

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
16 augustus 2017

De 5 bekendste vormen van yoga en wat ze voor je doen

Doen Luisteren Stress
26 februari 2018

Waarom het lastig is te stoppen met hollen

Body & Mind Gezond lifestyle
20 oktober 2016

Van rookmoment naar beweegmoment

Stress
23 februari 2017

Ben jij een perfectionist? Doe de test!

Gezond Goed nieuws
6 mei 2016

Het regent positieve zonnestralen!

Body & Mind Brein Doen Geluk Gezond Stress Voeding
17 februari 2018

Dit moet je echt weten…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!