Fonkelende verhalen voor de decembermaand

Rondom de drukke feestdagen is het heerlijk om jezelf af en toe even lekker terug te trekken. Kruip met een goed boek bij de open haard of bij de kachel en geniet van een moment voor jezelf. Zoek jij nog leuke boeken? Wij hebben een lijstje met mooie verhalen op een rij gezet. Misschien een idee voor je verlanglijstje?

Het absurde idee je nooit meer te zien

Het absurde idee je nooit meer te zien

Alleen al de schitterende titel van deze roman van Rosa Montera, die balanceert op het randje van fictie en non fictie, is een reden om dit boek te lezen. De levenskracht, het omarmen van verlies en de dankbaarheid voor het leven ondanks de onontkoombaarheid van het eind.

Nadat de man van Montera plotseling overlijdt, komt de schrijfster in een diepe depressie terecht. Bij toeval krijgt Montera het dagboek van Madame Curie (1867-1934) in handen. Curie was een pionier op het gebied van de radioactiviteit en ontving twee Nobelprijzen. Zij begon met haar dagboek nadat haar man in 1906 overleed. De paralellen in de levens van beide vrouwen overbruggen het verschil in tijd waarin ze leven en doet beseffen dat het overwinnen van pijn, relaties, liefde, rouw en de reddende kracht van woorden tijdloos en altijd bemoedigend zijn.

‘Het absurde idee je nooit meer te zien’, €19,99 bij Bol.com

De vlamberken

De Vlamberken

‘Je kunt niet iets missen wat je niet hebt gehad, hield ik mezelf voor.’ Winnaar van de Noorse boekhandelsprijs 2014. Ontroerende, meeslepende & spannende roman die drijft op het verbinden van herinneringen om het heden te begrijpen.

‘De vlamberken’, € 19,99 bij Bol.com

Honolulu King

Honolulu King

‘U krijgt een kist vol tranen mee. Onderhuids verpakt, weggestopt op kilometerslange spoelen en tracks, verpakt in een plastic doosje. Good luck.’ Laat je niet afleiden door de ogenschijnlijk lichtvoetige titel – al schrijft Anne-Gine Goemans met een luchtige pen. Het is haar verdienste dat dit op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man Hardy Hardy, getekend door zijn oorlogsverleden, een verhaal is voor jong en oud. Iedereen zal van Hardy houden.

‘Honolulu King’, € 19,99 bij Bol.com

Leven tot elke prijs 

Leven tot elke prijs

‘Pffff, wat een boek! In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl, maar al snel kon ik het niet meer wegleggen. Ik liep al lezend door het huis… het is verslavend!’ Om maar 1 van de vele lovende reactie mee te geven op deze bekroonde Zweedse bestseller over de worstelingen binnen Maj’s gezin. Een gedetailleerde, bijna hypnotiserende vertelling over sociale klassen, relaties, moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw.

‘Leven tot elke prijs’, € 24,99 bij Bol.com

Kom hier dat ik u kus

Kom hier dat ik u kus

Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde.

‘Kom hier dat ik u kus’, €19,95 bij Bol.com

2016. Een jaar met Toon

2016. Een jaar met Toon

Om met Toon Hermans te spreken:

‘Heb elkander lief
Vraagt niet waarom of hoe
Ouderwets of progressief
Doet er geen donder toe.’

De scheurkalender ‘2016. Een jaar met Toon’, €14,99 bij Bol.com

 

Janneke Siebelink groeide op in een huis vol verhalen. De letters dansten door het huis, van de muren droop de inkt. Haar liefde werd gevoed door de verhalen die haar moeder haar voorlas in bed en die ze later zelf las in boeken van Roald Dahl en Tonke Dracht. Ze studeerde aan de Frederik Muller Academie om te leren hoe je boeken drukt, bindt en verspreidt en ging vervolgens bij verschillende uitgeverijen aan het werk om nu bij bol.com als Redacteur Boeken bij de grootste boekwinkel van Nederland te doen wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden op haar eigen pagina. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Gezond
17 oktober 2016

11 redenen waarom een koude douche écht beter is

Advies Body & Mind Gezond Voeding
21 augustus 2016

Dit fantastische goedje helpt bij afvallen én verlaagt de bloeddruk

Voeding
29 maart 2017

Recept: Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Gezond Stress
12 augustus 2016

5x mentaal tot rust komen

Stress
18 mei 2015

De les van stress

Gezond Goed nieuws Voeding
8 april 2016

Anti-jojo-effect met peulvruchten

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!