Fris en fruitig met je adem!

Slechte adem en geen kauwgom bij je? Hier vier noodoplossingen!

 

Heb je een lekkere salade met knoflook en ui gegeten en ben je er net achtergekomen dat je geen kauwgom in je tas hebt? De kans is dan ook groot dat je geen tandenborstel en een tube tandpasta bij je hebt. Wat nu!? Geen nood. Met de volgende tips heb jij alsnog een frisse adem!

 

Drink water

shutterstock_141717046

Wanneer je water drinkt, blijft je mond goed gehydrateerd en maak je meer speeksel aan. In je mond zitten miljoenen bacteriën die stinkende gassen loslaten, en het speeksel in je mond houdt die gassen tegen. Hoe droger je mond, hoe meer vrij spel die vieze gassen hebben. Kom maar door met die flesjes water!

 

Drink zwarte of groene thee

shutterstock_271628708

Kies eens voor thee wanneer je voor de warme-drankenautomaat staat. In zwarte en groene thee zitten polyfenolen: chemische bestanddeeltjes die de groei van bacteriën beperken. En minder bacteriën betekent minder vieze gassen! Daarnaast zorgt thee voor een betere hydratatie van de mond waardoor je ook weer meer speeksel gaat aanmaken. Ideaal toch?

 

Eet een appel

shutterstock_312436895

Ook in een appel zitten deze vriendelijke polyfenolen. Daarnaast is het eten van fruit, zoals een appel, natuurlijk altijd gezond, dus sla je twee vliegen in één klap!

 

Eet wortels of selderij

shutterstock_277911461

Op een feestje? Laat de toastjes met brie staan en kies voor een wortel of selderij! Het eten van deze groenten ruimt niet alleen de voedselresten in je mond op, maar ze zorgen ook voor verhoogde speekselproductie.
Genoeg manieren om met slechte adem om te gaan, dus. Nu heb je geen reden meer om niet voor de knoflooksalade te kiezen!

 

Lees hier hoe bepaalde food-trucs je afhelpen van de donkere en opgezwollen plekken onder je ogen!

 

Bron: Greatist
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!