Geen groene vingers? Toch een groen balkon (en groene stad)

Mensen die zich omringen met groen, zijn gelukkiger en gezonder. Dus vinden wij Sprinklr een mooi initiatief. Sprinklr? Ja, een idee van vijf Amsterdammers en Utrechtenaren die hun stad groener willen maken. Zij bedachten een slim plan dat net met crowdfunding tot stand is gekomen.shutterstock_399883741

Als iedereen in de stad nou meer planten in huis neemt of op zijn balkon zet, dan staat dat niet leuk, maar is het ook nog eens goed voor het milieu. Zo dachten de oprichters. Bovendien zijn mensen die zich omringen door groen gelukkiger en gezonder. Dus hun volgende vraag was: hoe breng je nou meer groen in de stad? En het antwoord is simpel. Door speciaal samengestelde seizoensboxen vol duurzaam gekweekte planten te verspreiden.

Binnen- en buitenboxen

En zo gebeurde dat dan ook. Sprinklr werd opgericht, en via crowdfunding werd het project omarmd. En zojuist zijn de eerste boxen al in Utrecht en Amsterdam bezorgd. Zo is er een binnenbox met onder meer de plant venushaar, de potloodplant en de pannenkoekenplant (!), en er zijn ook buitenboxen – zowel voor zonplekken (met struiktomaat, aardbeien en mooie wilde rozen) als voor schaduwplekken (met koriander, munt, vergeet-mij-nietjes en de Japanse anemoon).

Geen groene vingers?

Maar help? Als je nou geen groene vingers hebt? Heel simpel – via de bijbehorende app krijg je precies te horen hoe jij je planten en bloemen moet verzorgen. De app geeft je direct alle informatie over je planten en stuurt je berichten wanneer ze een beetje liefde en verzorging nodig hebben.

Meer info

Hier

vind je meer informatie over Sprinklr. Voor € 45 (excl. €5 bezorgkosten) krijg jij ‘m ook thuisbezorgd als je in Utrecht of Amsterdam woont. Je kunt de box ook zelf ophalen.

 

shutterstock_415508719

Groen maakt echt gelukkig.

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!