Geen stress? Geen e-mail!

Alle ballen in de lucht? Stress? Druk druk druk? Als je jezelf ook wat ontspanning wilt geven, is hier een goed nieuws: schakel de e-mail op je telefoon uit. Het is een gemakkelijke en goedkope manier om meer geluk te ervaren.

 

In een enquête van het Engelse Future Work Centre bleek dat mensen die automatisch e-mail op hun apparaten ontvangen, meer kans hebben op een hoger niveau van ‘e-stress’. Juist mensen die in de vroege ochtend of laat in nacht hun e-mail controleren, hebben daar last van. Maar de stress voelt niet voor iedereen hetzelfde; er zijn mensen die een hoger niveau van e-mail-stress ervaren. Dat wil zeggen dat die hoeveel e-maildruk die je voelt ook af van je persoonlijkheid afhangt.

 

Managers

Maar het onderzoek toont wel aan dat e-mail een bron van frustratie en stress kan zijn, ondanks de voordelen die het communicatiemiddel met zich meebrengt. Des te opmerkelijker: mensen die e-mail het nuttigst vinden, ervaren ook de hoogste e-mailstress. En één keer raden wie er het meeste stress door e-mail ervaren? Juist, managers.

 

Dus

Heb je dus een smartphone mét e-mail, en ervaar je stress? Haal dan maar lekker de e-mail van je telefoon – of dwing jezelf er alleen onder werktijden naar te kijken. Scheelt. Echt.

En mail dit bericht gerust even naar je partner/collega/buurvrouw/jezelf die ook vaak zijn of haar mail leest in bed, bij het ontbijt of ’s avonds laat op de bank, of in bed.

shutterstock_354127460

Check ook even deze app: scheelt ook stress.

Bron: Future Work Centre
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
31 mei 2016

Koken met aanbiedingen: rauwe loempia’s met knakworst, mango en bleekselderij


Gezond
17 december 2016

9 dingen die je óók met honing kunt doen


Doen Gezond Koken Liefde Opvoeding Voeding
31 oktober 2015

Lekkere Halloween traktaties om met je kinderen te maken


Bewegen Gezond Goed nieuws
17 mei 2016

Hardlopen als geheugentrainer


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Advies Apps & Tech Gezond lifestyle
30 mei 2016

Slimme app spoort huidkanker op

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!