Geen zin om alleen op pad te gaan? Goed nieuws!

Geen zin om alleen de stad in te gaan om te shoppen? Wil je liever samen met iemand anders een bakkie doen in een café? Vanaf nu kun je een vriend of vriendin kiezen – als je even niemand weet.

In Nederland groeit de komende tien jaar het aantal alleenwonenden, volgens het CBS. In 2026 wonen 3.3 miljoen mensen alleen. Dit zijn singles, maar ook mensen met een relatie die bewust alleen wonen. Alleen wonen kan komen doordat je de juiste nog niet bent tegengekomen, door een scheiding, maar het kan ook een bewuste keuze zijn om alleen te blijven. Maar wat de reden ook is, het is ook bekend dat ruim 40 procent van de Nederlandse bevolking zich eenzaam, waarvan 8 procent ernstig eenzaam – en dat heeft weer niks te maken met of je een relatie hebt. Of je nu alleenstaand of getrouwd bent of samenwoont, je kunt je wel eens alleen voelen. En daarom is Friends2select opgericht. Zij willen mensen aan elkaar koppelen die samen iets willen doen. Mensen die bijvoorbeeld graag een bepaalde activiteit samen willen ondernemen, omdat ze of geen partner hebben óf omdat hun partner of omdat hun vrienden er geen interesse in hebben.

Ongeacht je man, vrouw of stel bent, gehuwd of samenwonend, kun je je inschrijven bij Friends2select. En je kunt op de site aangeven waar je zin in hebt: een simpele wandeling zijn, een kopje koffie met elkaar drinken, een festival bezoeken, of samen shoppen of een citytrip maken: het kan allemaal. Schrijf op de site zelf een oproepje, en wie weet, ontmoet je iemand waarmee je je leven verrijkt!

Friends2Select is geen datingsite, maar een online vriendensite voor mensen die nieuwe sociale contacten zoeken om activiteiten mee te ondernemen. De inschrijving is gratis, vanaf 21 jaar.

Gezellig om samen op pad te gaan? Dan heb je sneller meer plezier.

Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond Magazine
6 september 2017

Waarom buiten sporten je gezondheid bevordert


Gezond Stress Voeding
16 oktober 2017

Waarom bladgroente goed is tegen stress!


Gezond Voeding
25 juli 2017

Waarom het afvallen maar niet lukt, ondanks een healthy lifestyle…


Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding


Brein Gezond Liefde Opvoeding Stress
27 januari 2018

Kinder- en jongerencoach José over positief denken: rode en groene gedachten


Voeding
29 maart 2017

Recept: Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!