Geen zin om alleen op pad te gaan? Goed nieuws!

Geen zin om alleen de stad in te gaan om te shoppen? Wil je liever samen met iemand anders een bakkie doen in een café? Vanaf nu kun je een vriend of vriendin kiezen – als je even niemand weet.

shutterstock_348715025

In Nederland groeit de komende tien jaar het aantal alleenwonenden, volgens het CBS. In 2026 wonen 3.3 miljoen mensen alleen. Dit zijn singles, maar ook mensen met een relatie die bewust alleen wonen. Alleen wonen kan komen doordat je de juiste nog niet bent tegengekomen, door een scheiding, maar het kan ook een bewuste keuze zijn om alleen te blijven. Maar wat de reden ook is, het is ook bekend dat ruim 40 procent van de Nederlandse bevolking zich eenzaam, waarvan 8 procent ernstig eenzaam – en dat heeft weer niks te maken met of je een relatie hebt. Of je nu alleenstaand of getrouwd bent of samenwoont, je kunt je wel eens alleen voelen. En daarom is Friends2select opgericht. Zij willen mensen aan elkaar koppelen die samen iets willen doen. Mensen die bijvoorbeeld graag een bepaalde activiteit samen willen ondernemen, omdat ze of geen partner hebben óf omdat hun partner of omdat hun vrienden er geen interesse in hebben.

Ongeacht je man, vrouw of stel bent, gehuwd of samenwonend, kun je je inschrijven bij Friends2select. En je kunt op de site aangeven waar je zin in hebt: een simpele wandeling zijn, een kopje koffie met elkaar drinken, een festival bezoeken, of samen shoppen of een citytrip maken: het kan allemaal. Schrijf op de site zelf een oproepje, en wie weet, ontmoet je iemand waarmee je je leven verrijkt!

Friends2Select is geen datingsite, maar een online vriendensite voor mensen die nieuwe sociale contacten zoeken om activiteiten mee te ondernemen. De inschrijving is gratis, vanaf 21 jaar.

Gezellig om samen op pad te gaan? Dan heb je sneller meer plezier.

Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook leuk


Body & Mind Gezond lifestyle
6 oktober 2016

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken


Advies Body & Mind Gezond
18 juni 2016

Ouder worden? Dit is het geheim


Stress
8 oktober 2015

Keuzestress? Met deze 5 tips ben je daar zo overheen!


Doen Gezond Koken Voeding
6 juni 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Lonneke Nooteboom


Stress
19 juni 2016

Wat zijn de symptomen van stress?


Bewegen Body & Mind Brein Gezond
29 oktober 2016

8x zo heb je binnen no time weer bakken energie

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!