Geitenyoga: iets voor jou?

Hoe blij word jij als je denkt aan geitjes? Veel mensen zijn gek op deze leuke en grappige dieren. Houd je ook nog van yoga? Dan heb jij het helemaal voor elkaar.

Dit keer geen bikram yoga, maar (ja echt waar) geitenyoga! Waarom zou je dit doen? Nou, door de aanraking met een dier maak je oxytocine aan waardoor je lichaam ontspant. Ook zou het ervoor zorgen dat je beter in het ‘nu’ kunt zijn. Daarnaast zijn geitjes natuurlijk hartstikke leuk door hun nieuwsgierigheid, eigenwijsheid en schattigheid.

Ontspanning en plezier gegarandeerd!

Les inclusief ontbijtje

‘Wat mij betreft is er niets ontspannender dan met je voeten in hooi en mest staan’, zegt geitenyoga-docent Brenda Bood. Begin dit jaar is zij begonnen met het geven van van yogalessen in de stal bij de geiten. Eerst een keer per maand, maar het is behoorlijk populair geworden, dus inmiddels twee keer per week. ‘Het blijft maar volstromen’, zegt Bood. Een les kost 29 euro, inclusief een ontbijtje op de geitenboerderij.

Stralend uit de les

Ook al ligt er af en toe een geit op je yogamatje of wordt er geknabbeld aan je sok… Geitenyoga doet iets met je, zegt Bood. ‘Mensen komen de les uit met een stralend gezicht.’ En dat snappen wij volkomen!

Je kunt elke zaterdag- en zondagochtend van 9.00 uur tot 10.00 uur genieten van een yogales tussen de geiten bij geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.

Kun je je er weinig bij voorstellen? Geitenyoga?

Ben je nog steeds niet overtuigd of heel benieuwd hoe dat dan gaat? Bekijk hier hoe vlogger Bibi Breijman een lesje geitenyoga meedoet (en hoe jij er binnenkort misschien ook wel bij staat):

Bron: NRC | Video: Editie NL

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
8 februari 2017

8 redenen waarom yoga goed voor je is


Stress
8 november 2015

TED Talks: hoe je in stressvolle situaties rustig kan blijven


Stress
16 januari 2015

Sociale media zorgen niet voor meer stress


Beauty Gezond Magazine
2 oktober 2016

Nikkies wondermiddelen


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
6 oktober 2016

Thuis sporten: 5 sporten die je thuis kunt doen


Brein
3 februari 2017

7x waarom kritiek ontvangen een cadeautje is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!