Lessen in geluk van Hanna Verboom

De beeldschone Hanna Verboom (33) is vooral bekend van series en films als ‘De Co-assistent’ en ‘Feuten’. Daarnaast richtte ze in 2009 crowdfunding platform Get It Done op en besloot ze twee jaar geleden al haar aandacht te geven aan haar bedrijf Cinetree: een video-on-demand-platform vol verhalen die vertelt moeten worden. Hanna deelt haar gelukslessen.

De beeldschone Hanna Verboom (33) is vooral bekend van series en films als ‘De Co-assistent’ en ‘Feuten’. Daarnaast richtte ze in 2009 crowdfunding platform Get It Done op en besloot ze twee jaar geleden al haar aandacht te geven aan haar bedrijf Cinetree: een video-on-demand-platform vol verhalen die vertelt moeten worden. Hanna deelt haar gelukslessen.

Zing

‘Als het aan mij ligt, sta ik wekelijks in de karaokebar te zingen, maar helaas zijn mijn vrienden minder enthousiast over mijn zangkwaliteiten – terecht trouwens. Ik zie mijn leven als een golfbeweging. Verdriet en pijn zijn net zo belangrijk als blijdschap en geluk. Die emoties samen maken het leven wat het is en zorgen ervoor dat die hoge golven zo mooi kunnen zijn. Die momenten dat alles stroomt en je geluk vindt in de kleinste dingen, zoals een gesprekje met een wildvreemde, een lief kleutertje of een tafel vol eten en vrienden.’

Vecht

‘Vechten betekent voor mij: dingen aangaan in plaats van keihard wegrennen. Twee jaar geleden zette ik het bedrijf Cinetree op, een plek voor films, documentaires en verhalen die je raken. Ik was er zo intens van overtuigd dat dit platform er moest komen, dat ik mijn acteercarrière tijdelijk opzij zette en me op het ondernemen stortte.’

“Ondanks alles bleven ze doorgaan om er het beste van te maken. Dat raakt me enorm. Mijn diepste bewondering gaat uit naar die échte vechters”

Lach

‘Lachen is een totale vorm van ontspanning, en net als huilen een manier om met elkaar in verbinding te komen. Ik vind het een enorme levenskunst als mensen, ondanks moeilijke omstandigheden en ellende, tóch kiezen voor de lach en het positieve belichten. Zelf probeer ik ook altijd om fijne gedachten toe te laten en de nare juist minder ruimte te geven. Soms lukt dat, soms niet.’

Bewonder

‘Mijn broertje zegt altijd: “Sometimes you just have to push through the spear.” Klopt: van sommige dingen wil je het liefst hard wegrennen, omdat ze als een speer in je zij voelen. Toch moet je er doorheen, omdat daarachter wijze lessen en mooie ontmoetingen liggen. Het afgelopen jaar heb ik mensen ontmoet die de heftigste dingen hebben meegemaakt, van mishandeling en drugsverslaving tot een leven op straat. Ondanks alles bleven ze doorgaan om er het beste van te maken. Dat raakt me enorm. Mijn diepste bewondering gaat uit naar die échte vechters.’

Het complete interview met Hanna is te lezen in Wendy #9, die nu in de schappen ligt. Gauw inslaan dus!

Beeld: Marc de Groot
Tekst: Kim Hopmans

Deel artikel

Lees ook


Bewegen
19 april 2017

Welke fiets workout past bij jou?


Voeding Vrijheid & balans
21 december 2017

8 tips om je kersttafel mooi aan te kleden


Gezond Magazine Voeding
10 januari 2018

Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles


Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
18 september 2016

4x zo wordt hardlopen net even een stukkie leuker


Gezond Voeding
7 februari 2018

Heerlijke zalmsalade


Gezond Voeding
18 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Tortilla’s met tonijn, rode paprika en ei

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!