Zo geniet jij optimaal van je zondagavond

Zondagavond. Het einde van een fijn weekend. Het begin van een nieuwe week vol nieuwe uitdagingen, tegenslagen en overwinningen. Het kan soms wat beklemmend voelen. Hoe zorg je ervoor dat je rustig de nieuwe week in gaat en optimaal geniet van deze laatste avond vrije tijd?zondagavond

Gun jezelf het beste van het beste

Lekker op de bank met een kop thee, goede film en reep chocolade (of een van deze healthy snacks)? Waarom niet! Jij verdient dit. Kies voor een lekker gezichtsmasker, lak je nagels, sit back and relax. Nu het nog kan.

Maak je ook vooral niet teveel zorgen over wat er nog komen gaat. Je bent nu nog vrij. Laat je hoofd dan ook vrij zijn. Vrij van vervelende gedachten, zorgen en stress. Lukt het echt niet om tot rust te komen? Probeer dan deze yoga-oefeningen eens of ga mediteren. Probeer in het hier en nu te leven en bewust te zijn van het feit dat weekenden zijn om van te genieten. En doe dit vervolgens ook.

Plan alvast leuke afspraken

Blijf jij opzien tegen de rest van de week? Zorg er dan voor dat je ook wat leuke afspraken plant om naar uit te kijken. Woensdagavond naar de film? Vrijdagavond uit eten met het gezin? En maandag even lunchen met een vriendin? Door dit soort afspraken krijg je zin in de werkweek en overschaduwen de vele leuke afspraken de minder leuke.

Geniet!

Nee, het klopt. De zondagavond is geen zaterdagmiddag. Een dag waarop je ongetwijfeld meer kunt genieten van je weekend. Toch heeft ook de zondagavond genoeg om van te genieten. Vergeet ook niet dat je van op tijd naar bed gaan erg kunt genieten. Gewoon eens om 21.00 uur het bed in, boek mee en lekker tot rust komen. Wedden dat jij op maandag totaal geen last meer hebt van een maandagdip of ochtendhumeur?

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
9 oktober 2017

De 3 beste oefeningen voor de achterkant van je benen


Gezond Opvoeding Relatie Vriendschap
5 november 2017

Willeke heeft MS en startte een crowdfundingsactie voor haar behandeling


Advies Body & Mind Brein Gezond
15 september 2016

De geheimen van zintuiglijke meditatie


Brein Gezond
22 november 2016

6x zo ga jij om met een slechte dag


Bewegen Gezond
4 juni 2017

Vaak last van knakkende knieën? Dit is wat het betekent…


Achter de schermen Gezond
27 april 2016

Bijkomen van Koningsdag (en nacht) …

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!