Gescheiden? Maak een adventskalender met je kind

adventskalenderVoor kinderen van gescheiden ouders is het soms best lastig dat ze niet allebei hun ouders in de buurt hebben tijdens de feestdagen. Scheidingsmediator Sissel Pemmelaar bedacht daarom een adventskalender die je samen met je kind en het liefst óók samen met je ex maakt. Zo vindt je kind elke dag lieve woordjes of een cadeautje van jou, ook als je er niet bent.

De bedoeling is dat je twee adventskalenders maakt; dus voor elk huis één. De zakjes verdeel je over de twee touwtjes, maar zo dat bij mama de zakjes hangen met de inhoud van papa en bij papa de zakjes van mama.

Dit heb je nodig voor twee adventskalenders:

  • papieren zakjes of envelopjes
  • gouden of zilveren stiften
  • stempels met nummers en letters
  • kerststickers en glitters
  • gekleurde kleine papiertjes
  • twee stevige touwtjes
  • wasknijpers
  • snoepjes of kerstkransjes
  • kerstchocolaatjes
  • een uurtje tijd

Dit doe je samen met je kind:

Schrijf of stempel op de zakjes met je kind de datum en de dag van de komende vakantie. Laat je kind de zakjes versieren met de stickers en glitters. Of iets anders wat hij/zij mooi vindt, alles mag.

Dit doen mama en papa samen:

Vervolgens ga je aan de slag met de inhoud van de zakjes. Het idee is dat elk zakje gevuld wordt met bijvoorbeeld: een briefje met een lieve boodschap voor je kind (gebruik hier de gekleurde papiertjes voor), een rijmpje, raadsel, snoepje, chocolaatje of klein cadeautje. Ook leuk is een zelfgemaakte bon voor een film kijken, uurtje later opblijven of een spelletje doen.

Wat het extra leuk maakt voor je kind is als niet alleen jij de inhoud maakt, maar ook de andere ouder mee doet. Probeer die dus ook aan het werk te zetten. En hem/ haar de zakjes te laten maken voor op de dagen dat de kinderen bij jou zijn. Zo krijgt je kind als het bij papa is iets van mama. Of andersom bij mama bijvoorbeeld een lief briefje van papa. Verdeel daarna de genummerde en gevulde zakjes over de touwtjes en maak ze met wasknijpers vast. Op de eerste dag van de vakantie hang je de kalender in beide huizen op. Voilà: klaar om geopend te worden!

Vrolijke gezichtjes gegarandeerd, want zo laat je aan de kinderen zien dat zij -ook na de scheiding- van jullie allebei mogen blijven houden. Hét allermooiste kerstcadeau dat je nu aan ze kunt geven!

Meer over Sissel Pemmelaar

Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Meer weten? Kijk op www.pemmelaar.nl.

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Body & Mind Brein Gezond
29 oktober 2016

8x zo heb je binnen no time weer bakken energie


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
9 mei 2016

De juiste muziek voor het juiste hardlooptempo!


Brein Gezond Stress
3 oktober 2017

Ervaar minder stress en angstgevoelens met behulp van meditatie-apps


Body & Mind Brein Reizen
18 februari 2018

Blue Zones


Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Koken met aanbiedingen: pikante goulash met verse pasta en frisse salade


Brein Doen Gezond Uitgaan Voeding
28 april 2016

Food- en mindfestivals: waar moet je zijn?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!