Gezond ontbijtje: amarantpap

Start de dag met een gezond ontbijtje! Helemaal in het weekend is het extra leuk en lekker om aandacht aan het ontbijt te besteden. Tover jij dit weekend amarantpap op tafel?

Wij vertellen je hoe je ‘m maakt. Easy…

Ingrediënten amarantpap

  • 240 ml amarant
  • 720 ml water
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 el ghee (Indiase, geklaarde boter)
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/4 tl kruidnagel

Tip: voor de garnering kun je gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen gebruiken.

Serveren met: Kefir of kokosrijstmelk

Zo maak je deze ontbijt pap:

  1. Spoel de amarant in een fijnmazige zeef onder de kraan schoon en laat goed uitlekken.
  2. Breng met water aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes gaarkoken met een deksel op de pan, proef daarna of het gaar is.
  3. Kook en roer de ghee, kruiden en siroop de laatste vijf minuten mee.
  4. Serveer met kefir (een probiotische melk, te koop bij sommige biologische winkels) of kokosrijstmelk.
  5. Eventueel garneren met gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Tekst: Claire Ragozzino- Vidya Living | Beeld: Claire Ragozzino- Vidya Living

Deel artikel

Ook leuk


Beauty Body & Mind Gezond lifestyle
29 oktober 2016

Fijne overgang van herfst naar winter: beautytips uit de ayurveda


Gezond Stress
12 augustus 2016

5x mentaal tot rust komen


Gezond Goed nieuws
9 april 2016

4 trucjes voor een nóg fijner weekend


Brein Gezond Voeding
29 november 2016

7x effectieve tips om van je honger af te komen


Doen Gezond Koken Voeding
26 juli 2016

Koken met aanbiedingen: broodje vegaburger met courgette en mozzarella


Brein Gezond Goed nieuws
7 mei 2016

Zonnestralen zorgen voor een 'warmer' humeur!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!