Gezond ontbijtje: amarantpap

Start de dag met een gezond ontbijtje! Helemaal in het weekend is het extra leuk en lekker om aandacht aan het ontbijt te besteden. Tover jij dit weekend amarantpap op tafel?

Wij vertellen je hoe je ‘m maakt. Easy…

Ingrediënten amarantpap

  • 240 ml amarant
  • 720 ml water
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 el ghee (Indiase, geklaarde boter)
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/4 tl kruidnagel

Tip: voor de garnering kun je gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen gebruiken.

Serveren met: Kefir of kokosrijstmelk

Zo maak je deze ontbijt pap:

  1. Spoel de amarant in een fijnmazige zeef onder de kraan schoon en laat goed uitlekken.
  2. Breng met water aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes gaarkoken met een deksel op de pan, proef daarna of het gaar is.
  3. Kook en roer de ghee, kruiden en siroop de laatste vijf minuten mee.
  4. Serveer met kefir (een probiotische melk, te koop bij sommige biologische winkels) of kokosrijstmelk.
  5. Eventueel garneren met gedroogde kokosvlokken, granaatappelpitjes of blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Tekst: Claire Ragozzino- Vidya Living | Beeld: Claire Ragozzino- Vidya Living

Deel artikel

Lees ook


Gezond
28 november 2016

Van zingen word je vrolijk


Stress
16 januari 2015

Sociale media zorgen niet voor meer stress


Gezond Voeding
11 oktober 2017

Recept: supergezonde granola


Doen Gezond Koken Voeding
20 mei 2016

Hip zomerdrankje: gemberbier (zonder alcohol!)


Advies Body & Mind Brein Gezond
26 september 2016

Energetisch genezen: energie als medicijn


Advies Gezond
4 april 2016

Waar één glaasje water al niet goed voor is!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!