Glaasje muntthee? Ja, gezond!

Vind je muntthee ook zo lekker? Mooi, want munt doet veel meer dan alleen maar verfrissend dorstlessen. Het kruid is een (bijna-)alleskunner!

Heerlijk, een glas muntthee. Maar ook heeft het kruid munt een helende werking. Bij mensen die vaak last hebben van hoofdpijn bijvoorbeeld, kan het drinken van muntthee de hoofdpijn doen verdwijnen. Ook werkt munt goed op je maag en darmen. Als je namelijk regelmatig muntthee drinkt, worden de darmgassen efficiënter afgevoerd, en helpt de munt bij de afscheiding van verteringssappen.

Verkouden

Maar munt doet meer: als je een fikse verkoudheid hebt, is muntthee ook aan te raden. De munt zorgt ervoor dat je slijm oplost en je luchtwegen niet meer zo verstopt aanvoelen.
En het gaat maar door: munt heeft ook een relaxerende werking. Dat betekent dat je je een stuk ontspannender voelt na het drinken van een kopje muntthee.

Voor de vakantie

Tot slot wordt muntthee vaak gedronken bij misselijkheid. Ook dan werkt het verlichtend. Handig dus voor als je op vakantie gaat; neem munt mee tegen reisziekte!

Zo alles bij elkaar vinden wij al die werkingen best knap voor zo’n klein plantje.

PS. Een muntplant in de tuin is ook handig; het houdt wespen weg, want die hebben – in tegenstelling tot wij – een hekel aan munt.

Bron: theebloemenonline.nl en ishetgezond.nl
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!