Global Wellness Day

Iedereen wil graag gezonder zijn, er beter uitzien en een goed leven leven, lichamelijk én geestelijk. En daarom is het morgen Global Wellness Day, speciaal in het leven geroepen om mensen daarbij te helpen. shutterstock_361945952

Het is voor de vijfde keer dat deze dag in verschillende landen in heel de wereld plaatsvindt, vanaf zonsopgang in Nieuw Zeeland tot zonsondergang in Hawai. En dit jaar is het voor het eerst ook in Nederland!

Bewustwording

Global Wellness Day is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de gezondheidsvoordelen van wellness. Regelmatig een dagje wellness kan je leven veranderen en inspireren tot meer gezondere keuzes in je leven.

Wellness-activiteiten

En op 11 juni 2016 zijn er dan ook door heel de wereld gratis wellness-activiteiten. Zo zijn er op meer dan 3000 locaties in 100 landen bijvoorbeeld gratis yoga-, pilates- en danslessen, meditatie- en voedingsworkshops en ga zo maar door. Hiermee wordt geprobeerd dat bewustzijn bij mensen te creëren dat een dagje wellness al veel kan veranderen.

Ambassadeurs

Volgens de Nederlandse Global Wellness Ambassadeurs, Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs, is wellness de beste preventieve geneeskunde. ‘Uit onderzoek blijkt dat de meeste levensstijl gerelateerde ziekten – en de daaruit voortkomende kosten – grotendeels kunnen worden voorkomen door veranderingen in de levensstijl van mensen.’

Meedoen?

In Nederland doen er al tal van sportscholen, yoga-teachers en verschillende health- en wellness-professionals mee. En dat allemaal gratis! Puur om mensen zoveel mogelijk met wellness in aanraking te laten komen. Meer informatie zie je hier.

Tot morgen!

 

Met een siësta kom je ook helemaal tot rust!

 

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress
17 juli 2017

Relaxed op vakantie? 3x zo doe je dat…


Bewegen
5 maart 2017

Yoga bij nek- en schouderpijn (deel 1)


Gezond Voeding
1 augustus 2017

16 makkelijke manieren om gezond af te vallen volgens diëtisten


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Advies Gezond
13 mei 2016

Vrijdag de 13de: en natuurlijk is je koffie dan op …


Advies Body & Mind Gezond
4 september 2016

Zo geniet jij optimaal van je zondagavond

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!