Global Wellness Day

Iedereen wil graag gezonder zijn, er beter uitzien en een goed leven leven, lichamelijk én geestelijk. En daarom is het morgen Global Wellness Day, speciaal in het leven geroepen om mensen daarbij te helpen. shutterstock_361945952

Het is voor de vijfde keer dat deze dag in verschillende landen in heel de wereld plaatsvindt, vanaf zonsopgang in Nieuw Zeeland tot zonsondergang in Hawai. En dit jaar is het voor het eerst ook in Nederland!

Bewustwording

Global Wellness Day is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de gezondheidsvoordelen van wellness. Regelmatig een dagje wellness kan je leven veranderen en inspireren tot meer gezondere keuzes in je leven.

Wellness-activiteiten

En op 11 juni 2016 zijn er dan ook door heel de wereld gratis wellness-activiteiten. Zo zijn er op meer dan 3000 locaties in 100 landen bijvoorbeeld gratis yoga-, pilates- en danslessen, meditatie- en voedingsworkshops en ga zo maar door. Hiermee wordt geprobeerd dat bewustzijn bij mensen te creëren dat een dagje wellness al veel kan veranderen.

Ambassadeurs

Volgens de Nederlandse Global Wellness Ambassadeurs, Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs, is wellness de beste preventieve geneeskunde. ‘Uit onderzoek blijkt dat de meeste levensstijl gerelateerde ziekten – en de daaruit voortkomende kosten – grotendeels kunnen worden voorkomen door veranderingen in de levensstijl van mensen.’

Meedoen?

In Nederland doen er al tal van sportscholen, yoga-teachers en verschillende health- en wellness-professionals mee. En dat allemaal gratis! Puur om mensen zoveel mogelijk met wellness in aanraking te laten komen. Meer informatie zie je hier.

Tot morgen!

 

Met een siësta kom je ook helemaal tot rust!

 

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Gezond Voeding
28 juli 2016

Lukt het jou om 2 liter water per dag te drinken?


Gezond Stress
1 augustus 2016

Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder


Voeding
5 april 2018

Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten


Gezond Voeding
7 november 2017

5 feiten en fabels over ontbijten


Doen Gezond Koken Voeding
11 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Ei-wraps met gado gado vulling


Advies Gezond lifestyle
8 augustus 2016

Ook zo'n last van muggen? 7 tips tegen jeuk

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!