Goed nieuws voor nachtbrakers

Ga je meestal laat naar bed? En heb je daar de volgende ochtend vaak spijt van? Niet meer hebben. Want nachtbrakers hebben een mooie eigenschap. Ze zijn slimmer dan mensen die vroeg naar bed gaan.

 

Uit een onderzoek, uitgevoerd bij jonge Amerikanen, blijkt namelijk dat intelligente mensen later naar bed gaan dan hun minder slimme tegenhangers. Zowel op doordeweekse avonden als in het weekend. Een psycholoog van de London School of Economics, Satoshi Kanazawa, zegt hierover dat IQ en slaappatroon zeker een relatie hebben.

 

Voorouders

Hoe dat zit? Onze natuurlijke aard, die al eeuwenlang is doorgegeven door onze voorouders, is dat we op tijd naar bed gaan. Namelijk, als het donker wordt. Nachtbrakers en mensen die later opblijven, gaan daar tegenin, concludeert Kanazawa. Daarom moeten deze mensen worden beschouwd als progressiever. Ze hebben ook de neiging om slimmer en creatiever te zijn.

 

Redeneren

Een ander onderzoek (van de universiteit van Madrid) bestudeerde het slaapritme van duizend tieners. En ook hieruit blijkt dat de jongeren die de neiging hebben om later op te blijven, beter inductief kunnen redeneren. En dat wordt weer beschouwd als een vorm van intelligentie.

Wij gaan dus maar flink aan de koffie. Fijne avond – en nacht!

Wil je na twaalven wel goed in slaap vallen? Check dit!

 

Bron: hhgn
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
7 november 2017

5 feiten en fabels over ontbijten


Voeding
22 december 2016

WENDY's feestdiner: hoofdgerecht Voilá: vis!


Gezond Voeding
9 oktober 2017

5 natuurlijke remedies tegen verkoudheid en griep


Brein
27 januari 2017

Haal het maximale uit jouw dag met deze tips


Brein Geluk Gezond
29 september 2016

7 kleine geluksboosters voor jou


Beauty Gezond lifestyle
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!