Goed nieuws voor iedereen die anticonceptie gebruikt

Ben je aan de pil óf gebruik je een andere vorm van anticonceptie? En heb je een vaste partner? Dan weten we iets heel leuks over je seksleven. 

shutterstock_211212910

Amerikaanse onderzoekers ontdekten namelijk dat getrouwde vrouwen – of vrouwen met een vaste partner –  veel meer kans hebben op regelmatige seks dan vergelijkbare vrouwen die niet aan de anticonceptie zitten.

 

Internationaal onderzoek

In een onderzoek dat tien jaar lang werd uitgevoerd in 47 verschillende landen onder meer dan 210.000 seksueel actieve vrouwen werden vragen gesteld aan vrouwen. Allemaal waren ze in de vruchtbare leeftijd, getrouwd of samenwonend. Ze beantwoordden vragen over allerlei onderwerpen en dus ook of ze had seks gehad in de voorgaande vier weken, en of ze anticonceptie gebruikte. Van de vrouwen die aangaven anticonceptiemiddelen te gebruiken zei 90 procent dat ze seks had gehad in de afgelopen vier weken, tegenover 72 procent van de vrouwen die geen anticonceptie gebruikte.

 

Tussen de 20 en 29?

Nog een leuk feitje: ook bleek dat vrouwen tussen de 20 en 29 jaar oud, vrouwen die hoger waren opgeleid, plus de vrouwen die in de komende twee jaar kinderen wilden, vaker seks hadden in die afgelopen vier weken.

 

Snel aan de pil?

Maar denk nu niet: ik ga snel aan de pil, want dan heb ik vaker seks: het werkt niet andersom, helaas! Vrouwen in al die landen hebben redenen voor het niet gebruiken van anticonceptie – en het is niet alleen omdat ze geen toegang toe hebben. Veel vrouwen meldden namelijk ook zij geen anticonceptie gebruiken, omdat ze niet zo vaak seks hadden.

 

Bron:  John Hopkins Bloomberg School of Public Health  
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
19 juni 2016

Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen


Bewegen
1 maart 2017

3 redenen om aan core training te doen


Bewegen Gezond
19 november 2017

Marij’s missie: ouderen helpen met stoelyoga


Gezond Voeding
6 juni 2017

Winnen: Food Talk, hét kookboek van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld


Stress
16 januari 2015

Sociale media zorgen niet voor meer stress


Brein Gezond Stress
4 maart 2016

5 tips voor beter slapen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!