Goed nieuws voor iedereen die anticonceptie gebruikt

Ben je aan de pil óf gebruik je een andere vorm van anticonceptie? En heb je een vaste partner? Dan weten we iets heel leuks over je seksleven. 

shutterstock_211212910

Amerikaanse onderzoekers ontdekten namelijk dat getrouwde vrouwen – of vrouwen met een vaste partner –  veel meer kans hebben op regelmatige seks dan vergelijkbare vrouwen die niet aan de anticonceptie zitten.

 

Internationaal onderzoek

In een onderzoek dat tien jaar lang werd uitgevoerd in 47 verschillende landen onder meer dan 210.000 seksueel actieve vrouwen werden vragen gesteld aan vrouwen. Allemaal waren ze in de vruchtbare leeftijd, getrouwd of samenwonend. Ze beantwoordden vragen over allerlei onderwerpen en dus ook of ze had seks gehad in de voorgaande vier weken, en of ze anticonceptie gebruikte. Van de vrouwen die aangaven anticonceptiemiddelen te gebruiken zei 90 procent dat ze seks had gehad in de afgelopen vier weken, tegenover 72 procent van de vrouwen die geen anticonceptie gebruikte.

 

Tussen de 20 en 29?

Nog een leuk feitje: ook bleek dat vrouwen tussen de 20 en 29 jaar oud, vrouwen die hoger waren opgeleid, plus de vrouwen die in de komende twee jaar kinderen wilden, vaker seks hadden in die afgelopen vier weken.

 

Snel aan de pil?

Maar denk nu niet: ik ga snel aan de pil, want dan heb ik vaker seks: het werkt niet andersom, helaas! Vrouwen in al die landen hebben redenen voor het niet gebruiken van anticonceptie – en het is niet alleen omdat ze geen toegang toe hebben. Veel vrouwen meldden namelijk ook zij geen anticonceptie gebruiken, omdat ze niet zo vaak seks hadden.

 

Bron:  John Hopkins Bloomberg School of Public Health  
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Brein Doen Gezond Uitgaan Voeding
4 mei 2016

Food- en mindfestivals: waar moet je zijn? Deel 2!


Doen Gezond Koken Voeding
11 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Ei-wraps met gado gado vulling


Doen Gezond Koken Voeding
23 augustus 2016

Recept: pannenkoekjes met kaas, komkommer en cherrytomaat


Gezond Voeding
10 juni 2017

Gezond ontbijtje: amarantpap


Gezond Magazine Stress
16 september 2017

Offline plekken om te unpluggen


Bewegen
2 april 2017

10 redenen waarom yoga goed voor je is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!