Zo kun je goed wakker worden zonder koffie

Zeg eens eerlijk: wat dronk jij vanmorgen om wakker te worden? Grote kans dat je een kopje koffie voor je neus had. Maar hoewel er niets lekkerder kan zijn dan je dag beginnen met een kopje koffie kan het ook erg verslavend werken. En afhankelijk zijn van koffie om wakker te worden is niet erg handig én niet nodig, want er zijn nog vele andere opties om je dag te beginnen. Wij geven 6 tips voor goed wakker worden zonder koffie, maar mét een goed humeur.goed wakker worden

Vervang de koffie door…

Abrupt stoppen met koffie drinken ’s ochtends is waarschijnlijk geen goed idee. De koffie vervangen door iets anders wel, dus probeer eens thee ’s ochtends of chai tea. Natuurlijk is het even wennen qua smaak, maar het geeft je wel hetzelfde warme gevoel.

Appeltje

De appel is een goede manier en simpele manier om mee wakker te worden. Appels bevatten natuurlijke suikers en andere koolhydraten die helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Geen fan van appels, bananen en sinaasappelen zouden eenzelfde soort effect hebben.

Groet de zon

Wakker worden, even uitrekken, het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Neem het uitrekken serieus en stretch bewust je lichaam. Of doe ’s ochtends de zonnegroet, een ideale yoga-oefening waarbij je gebruik maakt van je hele lichaam.

Sporten!

Hardlopen is een goede manier om wakker te worden en dat hoeft echt geen intensieve wolkout te zijn. Probeer 7 minuten te sporten, dat is ongeveer de tijd die je nodig hebt om een koffie te maken en te drinken en zou je dezelfde kick geven. Even een rondje wandelen voor de frisse lucht kan helpt ook.

Frisse douche

’s Ochtends stap je natuurlijk onder een warme douche… Fout! Een koude douche is echt beter in de ochtend. En als je het maar vaak genoeg doet, went het vanzelf. Is de stap naar een koude douche te groot? Koude spetters op je gezicht wil ook wel helpen. En als je dan toch al onder de koude douche bent geweest, kun je ook best een ijskoud glas water drinken ’s ochtends.

Ochtend playlist

We beginnen de ochtend al vaak met de radio aan, maar dan komen er niet altijd liedjes voorbij die jou kunnen helpen wakker te worden. Maak daarom je eigen ochtend playlist met liedjes die jou energie geven en ervoor zorgen dat je vrolijk uit bed stapt.

goed wakker worden

Bron: huffingtonpost.com

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
8 mei 2018

Miljuschka kookt bonen met oogjes

Gezond Voeding
27 augustus 2018

Your Meal Planners dagmenu: Lekker gewoon doen!

Voeding Vriendschap
10 november 2017

Recept: Cocktail “Valley of Ashes”

Bewegen Gezond Lifestyle Wendy's Elftal
2 mei 2018

Dana uit Wendy’s elftal: ‘Krachttraining vond ik altijd lastig, maar nu met de DISQ niet meer!’

Brein Gezond
5 juli 2017

Waarom je juist vaker zou moeten dagdromen

Bewegen Geluk Geluksmomenten Gezond
23 augustus 2016

Deze 16 koppels gingen samen de strijd tegen overgewicht aan

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!