Zo kun je goed wakker worden zonder koffie

Zeg eens eerlijk: wat dronk jij vanmorgen om wakker te worden? Grote kans dat je een kopje koffie voor je neus had. Maar hoewel er niets lekkerder kan zijn dan je dag beginnen met een kopje koffie kan het ook erg verslavend werken. En afhankelijk zijn van koffie om wakker te worden is niet erg handig én niet nodig, want er zijn nog vele andere opties om je dag te beginnen. Wij geven 6 tips voor goed wakker worden zonder koffie, maar mét een goed humeur.goed wakker worden

Vervang de koffie door…

Abrupt stoppen met koffie drinken ’s ochtends is waarschijnlijk geen goed idee. De koffie vervangen door iets anders wel, dus probeer eens thee ’s ochtends of chai tea. Natuurlijk is het even wennen qua smaak, maar het geeft je wel hetzelfde warme gevoel.

Appeltje

De appel is een goede manier en simpele manier om mee wakker te worden. Appels bevatten natuurlijke suikers en andere koolhydraten die helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Geen fan van appels, bananen en sinaasappelen zouden eenzelfde soort effect hebben.

Groet de zon

Wakker worden, even uitrekken, het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Neem het uitrekken serieus en stretch bewust je lichaam. Of doe ’s ochtends de zonnegroet, een ideale yoga-oefening waarbij je gebruik maakt van je hele lichaam.

Sporten!

Hardlopen is een goede manier om wakker te worden en dat hoeft echt geen intensieve wolkout te zijn. Probeer 7 minuten te sporten, dat is ongeveer de tijd die je nodig hebt om een koffie te maken en te drinken en zou je dezelfde kick geven. Even een rondje wandelen voor de frisse lucht kan helpt ook.

Frisse douche

’s Ochtends stap je natuurlijk onder een warme douche… Fout! Een koude douche is echt beter in de ochtend. En als je het maar vaak genoeg doet, went het vanzelf. Is de stap naar een koude douche te groot? Koude spetters op je gezicht wil ook wel helpen. En als je dan toch al onder de koude douche bent geweest, kun je ook best een ijskoud glas water drinken ’s ochtends.

Ochtend playlist

We beginnen de ochtend al vaak met de radio aan, maar dan komen er niet altijd liedjes voorbij die jou kunnen helpen wakker te worden. Maak daarom je eigen ochtend playlist met liedjes die jou energie geven en ervoor zorgen dat je vrolijk uit bed stapt.

goed wakker worden

Bron: huffingtonpost.com

Deel artikel

Lees ook


Advies Gezond
24 september 2016

5 inzichten bij het stoppen met roken


Stress
21 maart 2017

Nieuw seizoen ‘Sophie in de kreukels’ in teken van stress en burn-out


Advies Body & Mind Gezond Voeding
21 augustus 2016

Dit fantastische goedje helpt bij afvallen én verlaagt de bloeddruk


Bewegen Gezond
9 augustus 2017

4 workouts die je fitter maken in 30 minuten


Gezond Goed nieuws
22 april 2016

Oud worden doe je zó


Bewegen Gezond lifestyle
7 april 2016

Een recordpoging buiten-yoga!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!