5 dingen die deze week wél goed gingen in de wereld

goed nieuws van deze week

Protesten tegen Trump, chaos bij de Belastingdienst en schietpartijen. Echt vrolijk werden we weer niet van het nieuws deze week. Maar gelukkig gingen er ook dingen wél goed. 

1. Drones gaan vluchtelingen redden.

Duizenden vluchtelingen  verdronken tijdens een bootovertocht naar Europa. Ondernemer Patrique Zaman kon het niet langer aanzien en kwam in actie. Met een drone wil hij de vluchtelingen helpen. De Avy Rescue. zoals het apparaat heet, is een mix van een vliegtuig, helikopter en een drone.

‘Wij hebben de Avy Rescue gebouwd vanuit de vraag hoe we snel ter plaatse kunnen zijn om eerste hulp te bieden aan vluchtelingen op de Middellandse Zee’, vertelt Zaman. ‘Ze halen de kusten niet en daar is geen oplossing voor.’

Ook al kan de drone geen mensen vervoeren, volgens de ondernemer kan het apparaat er wel voor zorgen dat het zelfstandig naar drenkelingen en bootjes speurt, zelf in het donker. Deze informatie kan direct worden doorgegeven aan de kustwacht of schepen die in de buurt zijn.

2. Feest in het koningshuis.

goed nieuws koning willem alexander en koningin maxima

In het Koninklijk Huis heerste een feeststemming. Afgelopen dinsdag vierde prinses Beatrix haar 79e verjaardag. En Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden 2 februari hun 15-jarig huwelijksjubileum.

3. O’G3NE zingt in tweede halve finale.

En er kwam weer wat nieuws naar buiten over het Eurovisie Songfestival. De drie zussen Amy, Shelly en Lisa, die samen de groep O’G3NE vormen, staan in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Hoewel de dames het geen topplek vinden, zijn ze superpositief over hun kansen. ‘Wij hebben zelf ook een beetje het idee dat je van iedereen moet kunnen winnen dus in principe maakt het niet uit wie er voor en na je zijn en in welke halve finale je staat. Je hebt natuurlijk soms mazzel als er dingetjes mee zitten maar ik denk dat we evenveel goede kans maken.’

In de nieuwe WENDY die vanaf 9 februari in de winkel ligt, vertellen de drie zussen van O’G3NE over hun hechte vriendschap.

4. Beyonce verwacht een tweeling.

Terwijl heel medialand maandenlang speculeerde over een breuk tussen zangeres Beyonce en haar man Jay-Z, verbrak ze het Instagram-record met een bericht dat de twee een tweeling verwachten. In korte tijd was het bericht het meest gelikte bericht om Instagram.

5. Griepepidemie neemt eindelijk af.

Een gemiddelde griepepidemie duurt acht weken, maar in Nederland duurt ze nu al negen weken! Gelukkig is er goed nieuws: de griepepidemie neemt eindelijk af. Het onderzoeksinstituut Nivel zegt dat de griepgolf langer duurt dan normaal maar dat het om een milde griepgolf gaat. Vooral kinderen onder de 4 jaar en mensen ouder dan 65 hebben last van griepverschijnselen.

Meer positief nieuws in de nieuwe WENDY

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel in de wereld. In het nieuwe WENDY magazine dat vanaf 9 februari in de winkel ligt, kun je meer lezen over wat er wel goed gaat in de wereld.

Bronnen: rtlnieuws.nl, nos.nl, nu.nl
Beeld: , Shutterstock, Koning Willem-Alexander en koning Máxima: Mauvries / Shutterstock, Inc. en Instagram

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Voeding
13 september 2017

De positieve effecten van chocolade


Bewegen Brein Gezond Liefde Stress
12 november 2017

Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf


Bewegen
7 mei 2017

Zo krijg je meteen zin om te gaan sporten


Stress
16 januari 2015

Sociale media zorgen niet voor meer stress


Gezond Voeding
17 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond


Gezond
17 december 2016

9 dingen die je óók met honing kunt doen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!