Guacamole dag: guacamole recept met een lekker zuurtje

Holé, vandaag is het Guacamole dag! Heel eerlijk: hoe lekker is het om op je luie vrijdagavond jezelf te trakteren op (bijvoorbeeld) nachos met verse guacamole? Om het jullie een klein beetje makkelijker te maken, zijn we druk gaan bladeren door het boek ‘Avocado’ van Food Deco, Colette Dike. En jawel: er staat ook een heerlijk guacamole recept in verstopt. Wij delen hem met je.

Holé, vandaag is het Guacamole dag! Heel eerlijk: hoe lekker is het om op je luie vrijdagavond jezelf te trakteren op (bijvoorbeeld) nachos met verse guacamole? Om het jullie een klein beetje makkelijker te maken, zijn we druk gaan bladeren door het boek ‘Avocado’ van Food Deco, Colette Dike. En jawel: er staat ook een heerlijk guacamole recept in verstopt. Wij delen hem met je.Guacamole dag

De ingrediënten

Er zijn eindeloos veel varianten op guacamole en iedereen heeft zijn eigen favoriete basis-recept. Deze vinden wij heel lekker. Pittig, stevig gekruid en met een lekker zuurtje.

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Klein bosje verse koriander, fijngehakt (circa 4 eetlepels)
  • 1 lente-ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, fijngehakt
  • Zeezout

Aan de slag!

Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Leg het avocadovlees in een schaal en prak met een vork de avocado samen met alle overige ingredienten. Maak het zo grof of fijn als jij lekker vindt. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en chilivlokken toe. Lekker bij nacho’s, brood, burgers of wraps. Een hele limoen vind ik juist lekker, mocht je dit iets te heftig vinden, dan is een halve limoen voldoende.

wat is jouw favoriete recept?

Wij zijn heel erg benieuwd: heb jij een favoriet guacamole recept en welke twist voeg jij er aan toe om hem ‘eigen’ te maken? We horen het graag van je! Wil je avocado trouwens graag wat meer laten terugkomen in je voedingspatroon? Bekijk dan eens dit recept met kip en guacamole.

Oh ja, wist je trouwens dat avocado op de lijst staat van producten die je libido een boost geven? Welke producten deze eigenschap nog meer hebben? Dat lees je in het artikel ‘8 x dit eten geeft je libido een boost‘.

Bron: ‘Avocado’, Food Deco. Colette Dike / Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
8 september 2016

Koken met aanbiedingen: Popovers van geraspte wortel en kaas

Bewegen Gezond
13 augustus 2017

Een eigen yoga-routine creëren: hoe doe je dat?

Stress
7 september 2016

9 tips voor minder stress

Bewegen Body & Mind Gezond
7 november 2016

6x waarom sporten op maandag een must is

Gezond Voeding
23 mei 2018

Slechte slaper? Eet een banaan!

Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!