Guacamole dag: guacamole recept met een lekker zuurtje

Holé, vandaag is het Guacamole dag! Heel eerlijk: hoe lekker is het om op je luie vrijdagavond jezelf te trakteren op (bijvoorbeeld) nachos met verse guacamole? Om het jullie een klein beetje makkelijker te maken, zijn we druk gaan bladeren door het boek ‘Avocado’ van Food Deco, Colette Dike. En jawel: er staat ook een heerlijk guacamole recept in verstopt. Wij delen hem met je.

Holé, vandaag is het Guacamole dag! Heel eerlijk: hoe lekker is het om op je luie vrijdagavond jezelf te trakteren op (bijvoorbeeld) nachos met verse guacamole? Om het jullie een klein beetje makkelijker te maken, zijn we druk gaan bladeren door het boek ‘Avocado’ van Food Deco, Colette Dike. En jawel: er staat ook een heerlijk guacamole recept in verstopt. Wij delen hem met je.Guacamole dag

De ingrediënten

Er zijn eindeloos veel varianten op guacamole en iedereen heeft zijn eigen favoriete basis-recept. Deze vinden wij heel lekker. Pittig, stevig gekruid en met een lekker zuurtje.

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Klein bosje verse koriander, fijngehakt (circa 4 eetlepels)
  • 1 lente-ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, fijngehakt
  • Zeezout

Aan de slag!

Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Leg het avocadovlees in een schaal en prak met een vork de avocado samen met alle overige ingredienten. Maak het zo grof of fijn als jij lekker vindt. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en chilivlokken toe. Lekker bij nacho’s, brood, burgers of wraps. Een hele limoen vind ik juist lekker, mocht je dit iets te heftig vinden, dan is een halve limoen voldoende.

wat is jouw favoriete recept?

Wij zijn heel erg benieuwd: heb jij een favoriet guacamole recept en welke twist voeg jij er aan toe om hem ‘eigen’ te maken? We horen het graag van je! Wil je avocado trouwens graag wat meer laten terugkomen in je voedingspatroon? Bekijk dan eens dit recept met kip en guacamole.

Oh ja, wist je trouwens dat avocado op de lijst staat van producten die je libido een boost geven? Welke producten deze eigenschap nog meer hebben? Dat lees je in het artikel ‘8 x dit eten geeft je libido een boost‘.

Bron: ‘Avocado’, Food Deco. Colette Dike / Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook leuk


Doen Gezond Koken Voeding
17 mei 2016

Koken met aanbiedingen: spaghetti met een romige saus vol paddenstoelen en kip


Body & Mind Brein Gezond
16 oktober 2016

7 snelle tips om direct gelukkiger te worden


Gezond
15 januari 2017

4x recepten voor verse en gezonde thee


Advies Body & Mind Brein Gezond
28 mei 2016

Mediteren kun je leren: in 4 stappen


Achter de schermen Gezond Magazine
18 oktober 2016

Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen


Gezond
26 maart 2017

Een goed idee, die zomertijd?