Hans Klok vertelt over zijn familiebanden

Nu de dagen zo kort zijn, is het des te fijner dat er genoeg te zien is op televisie, in de bioscoop en theaters. Multitalent Isa Hoes fotografeerde voor het familienummer de mensen die je de komende tijd niet mag missen. We vroegen deze week naar de familiebanden van… Hans Klok!

Te zien…

… in House of Horror. Tot en met eerste kerstdag speelt hij op verschillende locaties in Nederland. Daarna gaat hij de grens weer over. ‘Ik maak zo’n show om vijf jaar lang internationaal mee te kunnen optreden. Wat ik doe is variété. Aan een act werk ik soms jaren voordat ik hem onder de knie heb. Met House of Horror stonden we vorig jaar eerst twee maanden in Nederland en daarna vijf maanden in Duitsland, waar we vanaf tweede kerstdag ook weer spelen. Daarna volgen Engeland, Spanje, Tsjechië… Hopelijk kunnen we uiteindelijk een paar maanden in Las Vegas staan. We zullen het zien.’ Hans’ vorige show was een hommage aan ontsnappingskunstenaar Harry Houdini. Maar horror vindt hij als thema leuker. ‘Ik val al door zwaarden, ik laat mezelf onthoofden… Wat een illusionist zoals ik doet, is natuurlijk al gauw griezelig.’

Mooie kerstherinnering met familie?

‘Op eerste kerstdag werden mijn broer en ik standaard door mijn moeder gewekt. Moesten we eerst met mijn vader op de gang wachten. Dan wenste ze ons om de beurt een gelukkige kerst en daarna mochten we pas aan tafel. Die had zij prachtig gedekt, met brandende kaarsen en allerlei lekkere dingen. Een leuke traditie. Ik heb sowieso een heel fijne jeugd gehad. De herinneringen zijn me dierbaar. Mijn vader is maar 61 geworden. Overleden aan een hersenbloeding. Mijn moeder heeft alzheimer en kent alleen mijn broer en mij nog.’

Heb je nog een familieleven?

‘De crew waarmee ik de wereld rond reis, bestaat uit zo’n vijftig man. Dat is eigenlijk een beetje mijn familie. Met sommigen werk ik al twintig jaar samen. Mijn vriend werkt ook bij mij in de show. We zijn als een rondtrekkend circus; een familiebedrijf waarbij iedereen moet doorpakken. Mijn broer werkte ook een tijdje als mijn manager. Daarvoor hielp mijn vader me. Hij heeft me altijd geleerd om groot te denken.’

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond
17 maart 2017

Echt waar: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen


Gezond
6 maart 2017

Zo makkelijk is mediteren (en het effect is enorm)


Stress
8 november 2015

TED Talks: hoe je in stressvolle situaties rustig kan blijven


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
19 september 2017

5x feitjes over het vrouwenhart


Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Vrijheid & balans
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan


Gezond
9 april 2017

Kan het kwaad als we onze nies onderdrukken?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!