fbpx

Recept voor Havermout pannenkoeken

Deze pannenkoeken bevatten veel voedingsstoffen en leveren je veel energie. In Nederland eten we pannenkoeken eigenlijk alleen als avondeten en ze worden gemaakt van meel. Havermout bevat veel meer voedingsstoffen dan meel, wat deze pannenkoeken een stuk voedzamer maakt. Én we eten deze pannenkoeken zelf niet als avondeten (met stroop en suiker) maar we eten ze als ontbijt! Het is weer eens wat anders dan havermoutpap, ons favoriete ontbijt als we een lange fietstocht of een triathlon op het programma hebben staan. We combineren deze havermout pannenkoeken bovendien met vers fruit en een schepje yoghurt, wat het tot een super voedzaam ontbijt maakt.

Voorbereidingstijd
Bereidingstijd:  
Totaaltijd:  
Aantal porties: 2
Dit recept voor pannenkoekjes van havermout is een absolute aanrader. Heerlijk als ontbijt maar ook lekker om ‘s avonds te eten.
Dit heb je nodig:
  • Banaan – 2 rijpe
  • Havermout – 60 gram
  • Kaneel – ½ theelepel
  • Ei – 4
  • Roomboter
  • Fruit – naar keuze, als topping
Zo maak je het:
  1. Pel de bananen, breek ze doormidden
  2. Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren in een keukenmachine (of prak de banaan en kluts alles heel goed door elkaar)
  3. Bak de pannenkoekjes zoals normale pannenkoeken in een kleine pan met een beetje roomboter ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur
  4. Serveer de havermout pannenkoeken met vers fruit en misschien ook nog wel een schepje yoghurt (op de foto gebruiken we bosbessen, frambozen en een lepel Griekse yoghurt)

 

Bron: www.voedzaamensnel.nl 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF