Heerlijk, even de telefoon wegleggen

Stiekem kan het heel vermoeiend zijn, een telefoon. De druk om te reageren is er altijd. Daarom kan het helemaal geen kwaad om je telefoon even weg te leggen, al is het maar een uurtje!shutterstock_237618796

Je zult merken dat je er een stuk van opknapt, en veel uitgeruster bent!

1. Minder nek- en rugklachten

Als je op je telefoon kijkt, zit je meestal gebogen met je hoofd. En dat veroorzaakt veel spanning in je nek. Tot wel zelfs 25 kilo! Het beste kun je je telefoon daarom gebruiken op ooghoogte.

2. Betere concentratie

Vrouwen zijn goede multitaskers. Maar als je aan het werk bent en je telefoon licht de hele tijd op, of maakt een (trillend) geluid, kun je je toch minder concentreren op je werk. Leg ‘m daarom echt weg, bijvoorbeeld in je tas of jas en je kunt je beter focussen op je werk.

3. Sociaal

giphy-2

Als je voor de grap op het station, of andere plek je telefoon weglegt, verbaas je je wel eens. Over hoeveel mensen er wel niet op hun telefoon zitten te staren! Je mist zoveel om je heen, zelfs simpel oogcontact. Hierdoor kun je de leukste gesprekken mislopen, misschien wel met je toekomstig geliefde! Ook op etentjes en feestjes is het wel sociaal om je telefoon weg te leggen om echt contact te maken. Want wat is er nu leuker, een appgesprek of een echt gesprek?

4 Minder stress

Bliep. Bliep. Bliep. Als je de hele dag door mailtjes en appjes binnenkrijgt, blijf je in de werkmodus. Zo kun je nooit echt helemaal ontspannen. Leg alle schermen daarom even op een dag weg, en je bent weer uitgerust!

5 Betere nachtrust

De straling van je telefoon of tablet zorgt voor een slechtere nachtrust. Hoe verleidelijk het ook is, probeer toch je telefoon niet meer aan te raken één uur voordat je gaat slapen. Zo kun je er de volgende morgen weer fris tegenaan!

 

Als je dan toch even op je telefoon zit, mogen deze drie apps niet ontbreken! 

 

 

Bron: Women’sHealth
Beeld: Shutterstock / Giphy

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!