Heerlijke Griekse couscoussalade!

Een couscous salade met een Griekse touch! Een recept waar je net wat langer voor in de keuken maar zeker de moeite waard. Let’s try this at home 🙂

Wat hebben we nodig?

  • volkoren couscous – 150 gram
  • water – 220 milliliter
  • aubergine – 1
  • peper en zout – naar smaak
  • rijstolie – 4 eetlepels
  • olijfolie – 2 eetlepels
  • ras el hanout – 2 theelepels
  • komkommer – ½
  • kerstomaatjes – 100 gram
  • rode uit – ½
  • feta kaas – 100 gram
  • dadels – 75 gram
  • koriander – 5 gram

Werkwijze:

  1. Breng 220 ml water aan de kook in de waterkoker
  2. Doe de couscous in een ruime kom, giet het kokende water erbij en zet an de kant
  3. Verwijder de steel van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes
  4. Bak de aubergine in een pan op matig vuur goudbruin in de rijstolie, voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe
  5. Schenk de olijfolie bij de couscous en voeg ook de ras el hanout toe, schep door elkaar
  6. Voeg de aubergine toe
  7. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de kerstomaten in vieren, voeg toe aan de couscous
  8. Snijd de rode ui in ringen en de dadels in plakjes, voeg toe
  9. Brokkel de feta boven de salade
  10. schep alles door elkaar
  11. Hak de koriander grof en garneer hier de salade mee
Bron: Voedzaam en Snel
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!