Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?

kind aan de groenteVeel variatie, mooie kleuren en vooral niet dwingen. Met een beetje creativiteit krijg je je dwarse baby/peuter/kleuter toch aan het groenvoer. Hoe krijg je je kind aan de groente? Lees verder!

Tuintje met groente

Laat je kinderen ook een tuintje bijhouden, met daarin bijvoorbeeld tomaatjes, sla, spinazie. Zo zien ze waar het eten op hun bord vandaan komt en smaakt alles ook nog eens veel lekkerder.

Ontdekkingstocht

Ga eens op ontdekkingstocht samen. Naar de groentekraam op de markt, of naar de winkel. Zijn er groenten die jullie nog niet kennen? Hoe zouden ze heten? En hoe ruiken ze? En misschien is het dan ook wel leuk om de vondst mee naar huis te nemen om ‘m te proeven…

Geen zoete beloning, eerst groente

‘Als je je groenten opeet, krijg je een toetje.’ Geen handige tekst, want je kind beseft meteen dat jij een toetje dus ook lekkerder vindt dan groente. Doe liever samen een spelletje als beloning

Laat ze helpen

Boodschappen doen, groenten uitkiezen, koken, wassen, snijden, bereiden, laat je kinderen erbij helpen. Je zelfbereide groentjes eet je een stuk liever, toch?

Clowntje

Tover een clownsgezicht op een bord met een rode tomatenmond, oranje wortelneus, groene komkommerogen en alle kleuren paprikahaar. Laat ze hun clown een naam geven. En smullen maar!

Wij hopen dat jouw kind aan de groente krijgt en het een stuk minder erg zal vinden, en misschien zelfs lekker gaat vinden. Om je een handje te helpen, hierbij een lekker recept mét veel groente: Zo eet je stiekem heel veel groente.

Lees nog meer tips in de WENDY Gezond!

Tekst: Wendy Magazine – Lonneke Gillissen
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!