fbpx

Het dumplings recept voor op je to cook lijstje!

Dumplings zijn hot! Easy om te maken en hartstikke lekker. Deze kleine halve maantjes zijn een typisch chinees gerecht met een heerlijke vulling. Vegetarisch, met vis of met vlees, spicy of juist mild gekruid, je kunt er je eigen draai aan geven. Staat dit recept al heel lang op jouw ‘to cook’ lijstje? Dan wordt het nu tijd om ze eens zelf te maken. Vandaag delen we het recept van Luukskitchen met jou. Je weet wel… Luuk van Wendy’s elftal!

 

Over Luuk

Luuk van Merwijk (28) heeft een grote passie voor koken en bakken. Al geruime tijd deelt hij zijn creativiteit op Instagram. Luuk: ‘Ik vind het erg belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten. Ik probeer waar mogelijk veel te bereiden met biologische producten.’ Luuk is een groot voorstander om suikervrij te eten, met name probeert hij geraffineerde suikers te mijden. Luuk: ‘Snoep ik dan nooit? Jawel, tuurlijk! Maar ik vind altijd een uitdaging om opzoek te gaan naar alternatieven. Wie zou er nou bijvoorbeeld geen cake als ontbijt willen? Hoe leuk is het als dit dan op een verantwoorde manier kan!’ Luuk is een echte inspiratiebron om lekker en vooral te genieten van al het lekkers dat voor handen ligt. Dus tijd om aan de slag te gaan!

https://www.instagram.com/p/BiGyr37noRF/?taken-by=luukskitchen

Het recept om van te smullen

Onmisbaar in de keuken is absoluut een stoommandje. Niet de ijzeren variant, maar de houten.

Dit heb je nodig

  • Ronde dumplingvellen – 1 pak
  • Garnalen – 450 gram
  • Bosui – 4
  • Koriander – 15 gram
  • Gember – circa 10 gram
  • Sojasaus – 2 eetlepels
  • Rijstwijn – 2 eetlepels
  • Sesamolie – 1 theelepel

Voor het sausje

  • Honing – 1 eetlepel
  • Sojasaus – 1 eetlepel
  • Azijn – 1 eetlepel
  • Sambal – 1 theelepel

4 tips om te variëren met de vulling

  1. Ben je geen fan van koriander? Dit kun je vervangen door bladpeterselie
  2. Spice it up met een rood pepertje zonder zaadlijst
  3. Eet je liever vlees? Vervang de garnalen voor 240 gram gehakt
  4. Toch liever vegetarisch? Vul de dumplings met bijvoorbeeld champignons, chinese kool, wortelrasp en bosui. Bak de groentes voor ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie en klaar is kees.

Zo maak je het

  1. Breng een halve liter water aan de kook
  2. Schil de gember en voeg deze in de keukenmachine samen met de garnalen en koriander
  3. Snij de bosui in grove stukken en voeg toe aan het mengsel
  4. Tenslotte voeg je de sojasaus, rijstwijn en sesamolie toe
  5. Roer alles tot een glad mengsel in de keukenmachine
  6. Leg 1 eetlepel van het mengsel op een dumplingvel
  7. Maak de rand nat met een beetje water en druk de randjes aan met een vork
  8. Stoom ze 7 minuten boven kokend water gaar
  9. Eet smake-Luuk!

https://www.instagram.com/p/Bl-0S_qnvD0/?taken-by=luukskitchen

Zin in nog meer makkelijke en smaakvolle recepten met garnalen? Probeer dan ook eens de Thaise garnalencurry!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF