Het regent positieve zonnestralen!

Veel in de zon gezeten vandaag? Dan hebben we goed nieuws: de zon is namelijk erg gezond!

 

De zon heeft talloze voordelen, en zelfs voor het enige nadeel hebben we ook een oplossing.

 

Geluksstofje!

 

shutterstock_211854613

Blootstelling aan de zon is hartstikke goed voor je mentale gezondheid. Als je in de zon zit, maak je namelijk het stofje endorfine aan. Dit staat ook bekend als het geluksstofje. Het vermindert de pijn en het zorgt voor een gevoel van geluk en euforie!

 

De zon maakt verliefd

 

shutterstock_373075816

Merk je dat je sneller verliefd raakt in de zomer? Dat kan kloppen! De zon beïnvloedt namelijk onze geslachtshormonen. De Universiteit van Hawaii heeft bewezen dat mannen in de zomer sneller verliefd worden. Het testosterongehalte bij mannen stijgt door de warme zon namelijk met 30 procent. Goed uitkijken dus in de zomer, dames!

 

Vitamine D

 

shutterstock_385316128

De zon geeft je ook extra vitamines. Zonnestralen zorgen ervoor dat je veel vitamine D opneemt. Deze vitamine is goed voor het hart en verlaagt de kans op een depressie. Ook is deze vitamine goed voor je botten, je centrale zenuwstelsel en je vruchtbaarheid. Snel naar buiten, dus!

 

Uiterlijk

 

shutterstock_251111515

Je voelt je niet alleen blijer door de zon, je gaat er ook nog eens beter van uitzien. Niet alleen doordat we bruiner worden. Het licht van de zon maakt ons namelijk ook fitter en alerter.

 

Eén nadeel

Veel in de zon zitten is echter ook niet goed, dat weten we allemaal. Als je alle bovenstaande voordelen wilt meepakken, dan is een uurtje in de zon zitten al genoeg! Mocht je toch langer willen genieten, dan heeft het Amerikaanse merk Coolibar de oplossing. Ze ontwerpen kleding die maar liefst 98 procent bescherming bieden tegen UV-straling. Meer weten? Kijk hier.

 

Lees hier de voordelen van naar buiten gaan!

 

Bron: Mens-en-Gezondheid
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!