Het succes van Rens Kroes

De kookboeken van gezondheidsgoeroe Rens (29) zijn bestsellers en verschijnen dit najaar in Amerika, ze heeft een videokanaal en 350.000 volgers op Instagram. Wat een powervrouw! Maar: ze wil meer. Voedingslessen op basisscholen. Samenwerken met wetenschappers. Welkom in de wereld van Rens…

De kookboeken van gezondheidsgoeroe Rens (29) zijn bestsellers en verschijnen dit najaar in Amerika, ze heeft een videokanaal en 350.000 volgers op Instagram. Wat een powervrouw! Maar: ze wil meer. Voedingslessen op basisscholen. Samenwerken met wetenschappers. Welkom in de wereld van Rens…

Rens: ‘Laatst fietste ik over het Museumplein. Riep een jongen: “Hey Rens, hoi!” Ik zwaaide enthousiast terug. Tot ik besefte dat ik hem helemaal niet kende. Grappig toch? Ik maak een blog over gezond eten en word daarom op straat zomaar toegezwaaid.’

De achtergrond

‘Mijn opa was de eerste biologische boer van Nederland. Hij deed ook aan yoga. Mijn oma was een kruidenvrouwtje. Hun dochter, mijn moeder, werd voedingsdeskundige. Ik ben opgegroeid met een kruiden­- en groentetuin. Als tiener at ik dus al gezond; omdat ik wist hoe je gezond eten smakelijk maakte. Hadden mijn vriendinnen op school zakken snoep, nam ik een trommeltje met zuurdesembrood mee of een zelfgemaakte salade. Ze zeiden: “Wow, wat heb jij nou?”’

“Hadden mijn vriendinnen op school zakken snoep, nam ik een trommeltje met zuurdesembrood mee of een zelfgemaakte salade”

De Amerikaanse ontdekking

‘Op mijn negentiende vertrok ik naar New York, voor een jaartje college. Daar ontdekte ik raw food en de juicebars. Toen kreeg ik pas echt de smaak te pakken en besloot ik ‘iets’ met gezonde voeding te doen. Ik keerde terug naar Nederland om hier een opleiding voor sociaal pedagogische hulpverlening te volgen. Ik ging in een obesitaskliniek werken en begon na een jaar voor mezelf. In die tijd startte ik ook mijn blog.’

Haar missie

‘Een gezonder en dus gelukkiger leven voor iedereen. Zonder dat het dwingend wordt. Gezond eten is geen verplichting en ik wil in mijn blogs niet de mensen van alles voorschrijven. Niets moet; het is jouw leven, jij moet zelf weten hoe je het invult. Maar als je gezond wilt eten en tips wilt, kan ik je helpen. Ik luister naar mijn lezer, beantwoord dagelijks veel vragen die op mijn site binnenkomen.’

Rens Kroes is enorm succesvol en daar wil ze nog lang mee doorgaan. Ben je benieuwd naar wat Rens in de toekomst nog meer van plan is? Het hele gesprek met Rens (én haar recept van kokos-speculaasbrood) lees je nu in de nieuwe Wendy. Enne… we geven tien keer haar nieuwe boek weg. Je hebt nog tot 20 oktober om kans te maken!

Tip: Lees ‘5 foodblogs om nú te volgen’ voor nog meer foodbloggers!

Beeld: Anne Timmer
Tekst: Elleke van Duin

Deel artikel

Ook interessant

Doen Gezond Koken Voeding
7 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade

Brein
27 januari 2017

Haal het maximale uit jouw dag met deze tips

Gezond Voeding
23 mei 2018

Slechte slaper? Eet een banaan!

Gezond Koken Voeding
15 november 2016

Koken met aanbiedingen: veggieburger met geitenkaas

Body & Mind Brein Reizen
18 februari 2018

Blue Zones

Voeding
21 februari 2017

Recept: rijstschotel met spinazie, mangochutney en pinda's

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!