Het verhaal achter de tattoo van Ellen Hoog

Uit liefde, om een verdrietige periode af te sluiten, omdat je het mooi vindt. Er zijn talloze redenen om een tatoeage te laten zetten. Wat vertelt een tattoo over de drager ervan? Deze keer: voormalig hockeyinternational Ellen Hoog.

Ellen: ‘Ik heb deze tatoeage laten zetten in oktober 2012, na de Olympische Spelen in Londen waar we goud wonnen. Het waren heel bijzondere spelen voor ons als team, omdat we er zo enorm hard voor hadden gewerkt. Op het veld – wat we natuurlijk altijd doen – maar ook daarbuiten; we zijn erg op zoek gegaan naar de hiërarchie binnen de groep. In de voorbereiding werden we door onze coach ontvoerd voor een zwaar trainingskamp met militairen in de bergen van Alicante, dat heeft ons als team heel sterk gemaakt.

‘Tijdens de spelen zei iedereen: “Als we goud winnen, tatoeëren we de olympische ringen.” Uiteindelijk hebben een stuk of zes dames dat daadwerkelijk gedaan. Ik wilde zelf iets uniekers, omdat iedereen in het olympisch dorp al met die ringen rondloopt, dus ik koos voor deze tatoeage. De twee ringetjes staan voor de twee olympische gouden medailles die ik met Oranje heb gewonnen. De veer staat voor veerkracht en doorzettingsvermogen, maar ook voor doorvliegen na een tegenslag, want de weg naar dit toernooi toe is heel heftig geweest. Ik werd acht maanden van tevoren uit de selectie gezet, omdat ik niet in vorm was, en het was onzeker of ik de Olympische Spelen zou halen. Toen ben ik extra hard gaan werken – ik heb écht gevochten om die plek terug te krijgen – en uiteindelijk speelde ik een van mijn beste toernooien. Achteraf is het goed dat dit is gebeurd, want ik zat een beetje in een sleur en ben alleen maar sterker teruggekomen.

‘Londen 2012 was wel een van de bijzonderste toernooien, al hebben de Olympische Spelen van 2016 ook veel impact op me gehad. Dat we in Rio tweede werden, doet nog steeds pijn – ik kan in één keer emotioneel worden als ik eraan denk. Natuurlijk ben ik trots op die zilveren medaille, maar we hebben zo geknokt als team dat ik die derde gouden plak graag had gepakt; daar ben je dan toch een topsporter voor. De emotie van het verliezen is voor mij veel groter dan de emotie van de winst. Voor de meiden die zijn doorgegaan voelt het misschien anders, maar dit was de afsluiting van mijn carrière als international en ik krijg niet meer de kans om het over te doen. Ik weet niet of ik er ooit vrede mee zal hebben.

‘Inmiddels heb ik vier tatoeages: een sterretje op mijn heup dat ik liet zetten toen we voor het eerst wereldkampioen werden. In mijn nek heb ik een teken van een T en een S met twee puntjes, die samen de naam Toos vormen. Zo noemde mijn overleden vader me altijd. Ik heb deze tattoo bewust op een intieme en verborgen plek laten zetten – tussen mijn hoofd en mijn hart – zodat- ie persoonlijk blijft en ik niet constant hoef uit te leggen wat het betekent. Verder heb ik nog drie streepjes op mijn arm. Die vond ik gewoon mooi, al staan ze óók voor de afsluiting van mijn interlandcarrière: drie Olympische Spelen, drie WK’s, drie keer Europees kampioen. Dit is zeker niet de laatste tatoeage. Sterker nog: ik heb volgende week alweer een afspraak. Ik ben net getrouwd en mijn man heeft een cupido laten tatoeëren; ik laat een hartje uit ons trouwlogo zetten.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.

WENDY #16 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#16, die nu in de winkels ligt.

WENDY magazine cover 16

Deel artikel

Lees ook


Stress
25 mei 2016

Live-muziek zorgt voor een lager stresslevel!


Advies Body & Mind Gezond Voeding
28 juli 2016

Lukt het jou om 2 liter water per dag te drinken?


Gezond Voeding
31 juli 2017

2 gezonde, zelfgemaakte sportdrankjes van Mark Tuitert


Brein Gezond Goed nieuws
6 april 2016

Muziek aan tijdens je werk!


Brein Gezond
22 juli 2017

Hierom klinkt jouw stem anders dan je ‘m zelf hoort…


Voeding
7 februari 2017

Recept: vispotje met kabeljauw

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!