Hip zomerdrankje: gemberbier (zonder alcohol!)

Zoet, pittig en heerlijk voor warme dagen. Dat is het superhippe drankje gemberbier. shutterstock_303659636

Gemberbier is een Surinaams drankje zonder alcohol – het is in Suriname bekend als djiendja bierie. En het is voor de echte liefhebber. Je kunt gembierbier kopen in de winkel, maar de zomerse limonade zelf maken is minstens zo makkelijk.

Ingrediënten:

? 50 gram verse gember
? suiker (naar smaak)
? 2 liter water
? 1 el vanille-essence (of amandel-essence)
? 2 tl citroenzuur
? 4 kruidnagels

Hoe maken?

Week eerst de gember in lauw water. Hierdoor laat het gembervelletje makkelijk los. Maak daarna de gember schoon en rasp het heel fijn. Kook het water. Doe de gemberrasp in het water, en voeg de kruidnagels, het citroenzuur en het vanille- of amandelextract toe. Voeg ook suiker naar smaak toe. Zet het drankje een dag in de koelkast. Zo komt de smaak het beste tot zijn recht. Ga je het inschenken? Schenk je zelfgemaakte gemberbier dan eerst even door een fijne zeef.

Mixje?

Toch zin in een vleugje alcohol erin? Met citroensap en een scheutje bruine rum is gemberbier heerlijk. Cheers!

 

Bron: Smulweb

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!