Hoe lang houdt jouw vakantieliefde stand?

Heerlijk lange weken zon, zee en zand strekken voor ons uit. Weken waarin de dagen langer zijn en de nachten zwoeler, het gras groener is en het mannelijk schoon ruim aantrekkelijker… Vakantieliefde ligt dus op de loer. 

Een vakantieliefde houdt geen stand? Toch wel. Volgens een Brits onderzoek duurt 17 procent van de vakantieliefdes namelijk langer dan een jaar. 10 procent zou zelfs tot een huwelijk leiden. Anderzijds zegt 20 procent van de vakantiegeliefden zich de volgende ochtend de naam van hun verovering niet meer te herinneren…

Relatie-apk

Van een dag tot drie weken, van persoonlijke begeleiding tot groepstherapie, al dan niet gecombineerd met yoga, mindfulness of een massagecursus: relatievakanties zijn er in vele vormen. Kan jouw relatie ook wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Doe dat dan met de voetjes in het strandzand via relatietherapie-weekend.nl, in het zonnige Barcelona, Sevilla of Malaga via relatievakantie.com of ontspan met een driedaags luxe wellnessarangement via joytogether.com.

“Vakantieliefde. Maar aan het eind van de zomer had ik wel weer zin in zo’n stamppotvent.” – De oma van Loesje.

Hallo Heinz!

Zwoele Italianen de leukste vakantieliefdes? Nee hoor, wij brengen onze opwindende zomeruurtjes het liefst door met… jawohl, Duitsers. Althans, 13 procent van de Nederlanders zegt de voorkeur te geven aan onze oosterburen. De Spaanse don Juans zijn overigens gedeeld favoriet. De moves van Mario en Luigi doen het met 12 procent net iets minder goed, te Turken en Fransozen scoren 11 procent en de Grieken sluiten de rij.

Wij zijn benieuwd naar jouw ultieme vakantieliefde-verhaal. Laat het ons weten via social media!

Tekst: Lonneke Gillissen

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
2 mei 2016

Last van astma? Ook dan is yoga goed!


Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen


Doen Gezond Koken Voeding
26 april 2016

Koken met aanbiedingen: geroosterde zoete aardappel met aubergine, courgette en geitenkaas


Bewegen Gezond Voeding
3 december 2016

9x meer energie in de wintertijd


Brein
3 maart 2017

Waarom is zingen goed voor kinderen?


Voeding
24 januari 2017

Recept van Mark Dakriet: banaan-havermoutpannenkoek

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!