Avocado addicts opgelet: hoeveel avocado’s per dag is gezond?

De avocado. Opeens was ‘ie er, en nu is ‘ie niet meer weg te denken. Hij heeft een groot aantal fans gekregen de afgelopen jaren. En we geven toe, hij is ook erg lekker! Toch kunnen we er niet oneindig van eten. Aangezien avocado’s best hoog zitten in het calorie- en vetgehalte is het volgens diëtisten niet verstandig om er te veel van te eten. Maar wat is ‘te veel’?

Volgens diëtist Sonya Angelone is een halve avocado per dag genoeg.

Gezonde vetten

‘Avocado’s zijn een geweldige bron van vezels, vitamine E, kalium en goede vetten. Een normale avocado bevat ongeveer 250 calorieën en 21 gram vet’, vertelt Angelone. ‘Deze vetten verhogen de absorptie van in vet oplosbare vitaminen en bevorderen de opname van andere gezonde stoffen die in planten aanwezig zijn. Alles bij elkaar zorgt dit voor minder kans op ontstekingen in het lichaam, een stabielere insulinewaarde na de maaltijd en een verzadigd gevoel waardoor je minder de neiging hebt om tussendoor te gaan snacken.’

Te veel vet?

Als je 2000 calorieën per dag binnenkrijgt, zou je volgens verschillende experts niet meer dan 30 gram vet per dag moeten eten. Met één avocado voldoe je al bijna aan je vetbehoefte voor een dag. En daarnaast eet je natuurlijk nog andere dingen, waar hoogstwaarschijnlijk ook vet in zit. Een hele avocado op één dag is dus behoorlijk wat. Natuurlijk verschilt het wel per persoon hoeveel gram vet je nodig hebt.

Gezondheidsvoordelen avocado

Zolang je niet teveel avocado eet, is het natuurlijk hartstikke gezond. Avocado eten zorgt voor minder kans op ontstekingen, een stabielere insulinewaarde en een fijn verzadigd gevoel waardoor je minder gaat snacken.

Nog meer redenen om avocado te eten? Die lees je hier!

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
4 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Smørrebrød met haring


Gezond
9 augustus 2017

Dit is wat vliegen met je lichaam doet..


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
27 oktober 2016

11x zo kun jij vandaag nog gezond gaan leven!


Geluk Gezond Liefde Persoonlijk Relatie Voeding
6 maart 2016

We kunnen toch vrienden blijven?


Bewegen
19 maart 2017

Waarom hebben we de behoefte om ons uit te rekken?


Gezond
17 december 2016

9 dingen die je óók met honing kunt doen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!