Het is de hoogste tijd voor wat vrije tijd

me-time
Neem jij wel genoeg tijd voor jezelf? Wij begrijpen dat dit er niet altijd van komt, maar willen toch nog eens extra benadrukken dat het écht belangrijk is om zo nu en dan aan jezelf te denken. Hoe je dat dan doet? Nou, met deze tips bijvoorbeeld!

Blijf ademhalen

Niet onbelangrijk: keep calm! Vooral wanneer je het erg druk hebt, is het belangrijk om stil te staan bij waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Probeer te reflecteren tijdens een vrije dag of doe wat ademhalingsoefeningen op goed tot rust te komen. Tijdens stressvolle periodes is het goed om naar je gevoel te blijven luisteren en de focus te leggen op wat je nu eigenlijk zelf wilt bereiken.

Leef van dag tot dag

Probeer eens met een dagplanning te werken. Zo is je werk makkelijk te overzien en word je niet overspoeld met teveel werk.
Krijg je een taak niet af? Geen zorgen, want morgen weer een dag. Probeer niet teveel vooruit te kijken en alleen te kijken naar wat je vandaag moet doen.
koffie

Let ook op je time-management. Bedenk goed hoe jij je tijd wil besteden en wat voor jou belangrijk is in het leven. Dit kan je helpen even tot jezelf te komen. Luister naar je lichaam. Heeft het rust nodig? Rust dan uit. Plan genoeg tijd in om te slapen en plan daarnaast ook wat vrije avonden in. Geef jezelf een uurtje eerder vrij en maak een mooie wandeling.

Zorg goed voor je lichaam (en geest)

Tijdens deze koude maanden is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een beetje extra verzorging kan je huid immers wel gebruiken. Ook een goede voeding is handig, bijvoorbeeld voor je weerstand. Die kan flink dalen wanneer het zo koud is en er kerststress op je af komt.

Plan eens een avondje voor jezelf in en pamper je hele lichaam. Voetenbadje, gezichtsmasker, nageltjes lakken. Heerlijk! Zorg ook dat deze ingeplande tijd heilig is en vooral niet verstoord wordt door onverwachts werk. Bewaak je me-time met je leven.

blij

Doei, telefoon!

Misschien wel de beste tip: zet je elektronica eens uit. Het kan echt geen kwaad om een dag geen emails te beantwoorden of een uurtje niet naar je scherm te staren. Probeer het eens en je zult versteld staan van alle nieuwe inzichten die je krijgt!

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
30 augustus 2017

Recept: zalm crostini met avocado en grapefruit


Gezond Goed nieuws
22 april 2016

Oud worden doe je zó


Gezond Voeding
1 december 2016

Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen


Brein Doen Gezond Uitgaan Voeding
4 mei 2016

Food- en mindfestivals: waar moet je zijn? Deel 2!


Doen Gezond Koken Voeding
7 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade


Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!