De boot in!

De zomer is hét seizoen om het water op te gaan. Warme zomerse dagen nodigen je uit om verkoeling te zoeken op en aan het water. Er zijn zoveel mooie plekken in Nederland waar je kunt varen. Huur een fluisterbootje of sloep en ontdek de schoonheid van ons land vanaf het water.

Op zoek naar de Big Five

Dit waterrijke nationaal park in Friesland, de Alde Feanen, verken je het beste vanaf het water. Bij voorkeur in alle rust, door een elektrische sloep te huren. Ga de uitdaging aan en ga op zoek naar de Big Five van de Alde Feanen: otter, ooievaar, aalscholver, roerdomp (soort reiger) en ree. Neem een goed gevulde picknickmand mee en je hebt een heerlijk ontspannen dag.

Sloepverhuur www.detwirre.nl

Langs ruisend riet

Als je hier geen zomers gevoel krijgt, dan lukt het nergens meer. Tijdens een boottochtje op de Nieuwkoopse Plassen zie je langs de oevers idyllische rietgedekte huizen, terrassen aan het water en zeilbootjes aan de horizon. Vaar door smalle slootjes en over grote plassen, langs rietkragen en weilanden.

Verhuur zeilbootjes, kano’s, SUPs, roeiboten en elektroboten www.tijstermanboten.nl

Groen genieten

Een dagje de natuur in en dan ook nog met Bootje Gezond, dat klinkt als een perfect dagje uit, niet? Nationaal park de Biesbosch ligt op de grens van Brabant en Zuid-Holland. Het natuurgebied bestaat uit kronkelende kreken en rivieren. Neem een picknick mee en leg aan bij een van de steigers, of ga op zoek naar een verborgen strandje. Maak je vaartocht extra bijzonder en ga varen tijdens de schemering, de beste tijd om bevers te spotten.

Elektrische sloep www.bootjegezond.com

Meer tips voor een zwoele zomer?

In het nieuwe boek ZWOEL van Marleen Brekelmans vind je veel tips en bijzondere plekjes om de zomer te beleven. Van theetuinen tot stadsstranden, van dromen tussen de bomen tot verkoelende logeeradressen aan het water.

Zwoel bestellen? https://www.vrolijkfabriek.nl/product/zwoel-tips-en-bijzondere-plekjes-om-de-zomer-te-beleven/

Op het water blijven slapen

Is een dagje op het water voor jou niet genoeg? Reserveer een nachtje bij een van deze adressen en val al dobberend in slaap: • Tiny Float Andijk – een drijvende studio www.tinyfloats.nl • Scheepshuisje – varende suite & vakantiehuizen www.scheepshuisje.nl
Deel artikel

Ook interessant

Stress
11 september 2018

Steeds meer stress bij jongeren: prestatiedruk?

Brein Gezond Stress
23 december 2017

7x tips om te ontstressen tijdens je vakantie

Doen Gezond Koken Liefde Opvoeding Voeding
31 oktober 2015

Lekkere Halloween traktaties om met je kinderen te maken

Brein Gezond Stress
4 maart 2016

5 tips voor beter slapen

Gezond Voeding
8 mei 2018

Miljuschka kookt bonen met oogjes

Gezond Stress
11 september 2018

Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!