Een huwelijk zonder stress. Zo doe je dat

Een huwelijk zonder stress, is dat mogelijk? Want: zijn de bloemen geregeld, heeft iedereen een uitnodiging gehad, is mijn jurk wel op tijd klaar, en de fotograaf… hoe zit het daarmee? Het regelen van een huwelijk kan heel wat voeten in aarde hebben en behoorlijk wat stress opleveren. Toch wil je op de grote dag zelf alleen maar genieten. Maar een huwelijk zonder stress: hoe doe je dat?

Een van de mooiste dagen in je leven, wil je het liefst perfect laten verlopen. Dat wordt natuurlijk lastig als je je om allerlei dingen druk gaat maken. De gouden tip is om alles van tevoren goed regelen om te voorkomen dat er iets misgaat. Maar er zijn nog andere manieren waardoor je zonder stress van je huwelijk kunt genieten:

1. Het weer

Als je iets niet in de hand hebt, dan is dat het weer. Ook al heb je de weervoorspellingen elke dag nauwlettend in de gehouden, het kan soms heel anders zijn dan verwacht.

Als je je bruiloft in de buitenlucht hebt gepland dan wil je niet worden overvallen door een onverwachte lokale regenbui. Heb je twijfels, vraag aan de verhuurder van de locatie wat de mogelijkheden zijn met het opzetten van een partytent. Hier zitten waarschijnlijk extra kosten aan verbonden, dus houd daar rekening mee. Maar dan weet je wel zeker dat je ceremonie niet in de soep loopt door een plensbui.

De stress wordt overigens ook een stuk minder als je niet elke keer buienradar controleert.

2. Ceremoniemeester

Wijs in je familie of vriendenkring iemand aan als ceremoniemeester, die op de dag zelf alle regelwerkzaamheden op zich neemt. Op je eigen huwelijk is het fijn als je niet de regelneef bent, maar je juist meer een gast voelt.

3. Schema

Prop je schema op de dag zelf niet helemaal vol. Het is verleidelijk om in de ochtend een uitgebreide brunch, een manicure-, pedicure-, haar- en make-upsessie in te plannen. Houd het bij je haar en make-up, want een huwelijksdag vliegt sowieso voorbij. Het is zonde als je juist die momenten die je graag bewust wil meemaken door alle drukte en stress langs je heengaan.

4. De jurk

Zorg dat iemand weet hoe jouw trouwjurk ‘werkt’, zodat je bij het aantrekken ervan niet volledig in de stress raakt, omdat bijvoorbeeld niemand weet waar de sluiting zit. Neem degene die je helpt bij het aantrekken van je jurk, mee naar de passessies in de winkel zodat deze persoon precies weet hoe je jurk in elkaar zit.

5. Tijd voor jou en je man

Als de ceremonie is geweest, plan dan tijdens de receptie of het feest met je nieuwbakken echtgenoot even een moment voor met zijn tweetjes in. Het is heel fijn om  samen na te praten over de ceremonie, want dat is toch een heel belangrijk moment van de dag voor jullie allebei. Het hoeft niet lang te duren, maar wat is het fijn om elkaar even te laten weten wat je ervan vond, hoe je je op dat moment voelde en elkaar te vertellen wat je op dat moment opviel.

En, verwacht jij nu een huwelijk te hebben zonder stress?

Heb je nog meer inspiratie nodig voor je huwelijk? Lees ook: ‘Wedding Season: zo kun je ook trouwen‘.

Bron: Realsimple.com
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Stress
11 april 2017

Het complete interview van Wendy in Sophie in de mentale kreukels

Brein Gezond Stress
20 februari 2018

Waarom met een een half oog kijken geen aandacht geven is.

Bewegen Brein Gezond
28 april 2018

Mediteren voor beginners: 5 tips

Gezond
4 juli 2017

Waarom je niet afvalt: 6 hormonen die je figuur beïnvloeden

Brein Gezond Lifestyle
23 april 2016

Dit tijdstip maakt je het meest gelukkig!

Gezond Lifestyle Stress
16 september 2017

Offline plekken om te unpluggen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!