Lekkere Halloween traktaties om met je kinderen te maken

Omdat het vandaag Halloween is heeft Wendy Online speciaal voor jou leuke en lekkere snacks bij elkaar gezocht die je samen met je kinderen kunt maken. Het maken van deze traktaties kost weinig tijd en het eindresultaat is geweldig. Dus heb jij nog geen plannen dit weekend? Duik lekker de keuken in!

Frankenstein

frankenstein pops

Nodig
Marshmallows
Groene smeltchocolade
Pure smeltchocolade
Pretzels
Snoepoogjes
Eetbare markeerstiften

Bereiding
Smelt de groene chocolade door dit au bain-marie te verwarmen. Doe alle marshmallows op een lollystokje en dip de marshmallows volledig in de gesmolten groene chocolade. Laat deze vervolgens vijf minuten afkoelen in de koelkast. Nu smelt je de pure chocolade. Als de marshmallows voldoende zijn afgekoeld dip je het topje in de pure chocolade. Dit wordt zijn kapsel. Ook dit laat je afkoelen. De pretzels breek je in hele kleine stukjes die je aan de zijkant van de marshmallow erin prikt. De oogjes kun je erop plakken door er met een sateprikker een druppeltje chocolade op te laten vallen. Ten slotte kun je met eetbare markeerstiften de mond en het litteken tekenen.

Mummies

mummies

Nodig
Blik grote knakworsten
Bladerdeeg
Zwarte olijven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de knakworst op 3 plekken in; het onderste stuk door de helft voor de benen en twee inkepingen voor de armen. Maak daarna dunne slierten van het deeg die je om de knakworst heen wikkelt. Voor de oogjes gebruik je kleine blokjes zwarte olijf die je erin prikt. Doe er ten slotte nog even bakspray op en ze kunnen vijftien minuten de oven in.

Bezemstelen

pretzel broomsticks

Nodig
Pretzels
Cheestrings
Bieslook

Bereiding
Snijd alle cheestrings door drieën. Maak aan de ene kant dunne slierten en laat de andere kant heel. Hier druk je de pretzel in. Om het geheel leuk af te maken doe je er nog een stukje bieslook omheen en klaar is kees!

Spooklolly’s

spook lolly's

Nodig
Lolly’s
Papieren zakdoeken
Kleine elastiekjes
Lint

Bereiding
Dit is misschien wel het makkelijkste recept ooit! Pak een papieren zakdoek en vouw deze uit. Wikkel de zakdoek om de lolly heen en maak dit vast met een klein elastiekje. Zet dan met een dikke stift twee puntjes op het kopje zodat je ogen krijgt. Maak het geheel af door leuke linten om de hals te binden.

En heb jij deze creatieve Halloween ideeën al gezien? Leuk om zelf te knutselen!

Bron: Justataste, Ourordinarylife, Onelittleproject, Onelittleproject
Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
18 februari 2018

Begin je dag vol energie met de 5 Tibetanen


Gezond
29 januari 2017

Een trillend ooglid: hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?


Brein Vrijheid & balans
4 juli 2018

Dit is wat je slaaphouding over jou zegt!


Advies Body & Mind Brein Gezond
28 mei 2016

Mediteren kun je leren: in 4 stappen


Gezond
11 april 2018

7 keer happy hormones


Advies Body & Mind Gezond Voeding
11 juni 2016

Een watermeloen: altijd doen!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!