Internationale Yoga Dag 2016!

21 juni 2016 is het Internationale Yoga Dag. Bijna 200 landen doen er al aan mee! Ook Nederland heeft verschillende activiteiten, met als doel een betere wereld. Een wereld die begint bij jezelf.shutterstock_242261593

Yoga heeft een positieve effect op de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Twijfel je aan je eigen lenigheid en flexibiliteit? Dat is helemaal niet erg, je hoeft namelijk niet heel flexibel te zijn. Door de oefeningen uit te voeren, word je vanzelf flexibeler!

Kracht

Met je flexibiliteit worden ook je spieren versterkt. Een staande houding is bijvoorbeeld goed voor je beenspieren, terwijl een liggende houding goed is voor je buik- en rugspieren.

Houding

Dit is een logisch gevolg van de netbesproken voordelen. Als je flexibeler en krachtiger bent, ga je vanzelf een betere houding aannemen. En yoga is tegelijk bewustwording, waardoor je ook beter op je houding let.

giphy-18

Ademhaling

Yoga draait vaak om goed ademhalen, wat vaak lastiger is dan het lijkt. En wat is een mens zonder ademhaling? Met goed ademen krijg je een betere longcapaciteit, je kunt daardoor onder andere beter sporten. En sporten heeft weer veel voordelen. Zo kom je vanzelf in een positieve cirkel!

Knuffelhormoon

Mentaal is yoga ook goed voor je. Het zorgt, net als voeding, voor innerlijke rust. Je bent kalmer en minder gespannen na een yogasessie. Yoga stimuleert daarnaast het hormoon oxytocine. Het zorgt voor rust en een gevoel van verbondenheid met anderen. Daarom wordt het ook het knuffelhormoon genoemd. Heerlijk toch?

Meer informatie over Internationale Yoga Dag lees je hier.

En dit is het geheim van ouder worden … (en het is simpeler dan je denkt!)

 

 

Bron: Gezondheidsnet
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
18 september 2016

4x zo wordt hardlopen net even een stukkie leuker


Stress
30 januari 2017

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?


Gezond Stress
12 augustus 2016

5x mentaal tot rust komen


Stress
13 november 2017

Doe ik het wel verkeerd?


Bewegen Body & Mind
5 maart 2015

Rosa wil drie kilo afvallen met de DISQ. Gaat dit haar lukken?


Brein Gezond
30 september 2017

Zo bereik je je doelen makkelijker

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!