Internationale Yoga Dag 2016!

21 juni 2016 is het Internationale Yoga Dag. Bijna 200 landen doen er al aan mee! Ook Nederland heeft verschillende activiteiten, met als doel een betere wereld. Een wereld die begint bij jezelf.shutterstock_242261593

Yoga heeft een positieve effect op de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Twijfel je aan je eigen lenigheid en flexibiliteit? Dat is helemaal niet erg, je hoeft namelijk niet heel flexibel te zijn. Door de oefeningen uit te voeren, word je vanzelf flexibeler!

Kracht

Met je flexibiliteit worden ook je spieren versterkt. Een staande houding is bijvoorbeeld goed voor je beenspieren, terwijl een liggende houding goed is voor je buik- en rugspieren.

Houding

Dit is een logisch gevolg van de netbesproken voordelen. Als je flexibeler en krachtiger bent, ga je vanzelf een betere houding aannemen. En yoga is tegelijk bewustwording, waardoor je ook beter op je houding let.

giphy-18

Ademhaling

Yoga draait vaak om goed ademhalen, wat vaak lastiger is dan het lijkt. En wat is een mens zonder ademhaling? Met goed ademen krijg je een betere longcapaciteit, je kunt daardoor onder andere beter sporten. En sporten heeft weer veel voordelen. Zo kom je vanzelf in een positieve cirkel!

Knuffelhormoon

Mentaal is yoga ook goed voor je. Het zorgt, net als voeding, voor innerlijke rust. Je bent kalmer en minder gespannen na een yogasessie. Yoga stimuleert daarnaast het hormoon oxytocine. Het zorgt voor rust en een gevoel van verbondenheid met anderen. Daarom wordt het ook het knuffelhormoon genoemd. Heerlijk toch?

Meer informatie over Internationale Yoga Dag lees je hier.

En dit is het geheim van ouder worden … (en het is simpeler dan je denkt!)

 

 

Bron: Gezondheidsnet
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Stress
8 september 2015

Goed nieuws: een middagdutje vermindert stress


Voeding
20 oktober 2016

5x bewust genieten van lekker eten


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
2 mei 2016

Last van astma? Ook dan is yoga goed!


Apps & Tech Bewegen Gezond lifestyle
6 september 2016

3 apps om fitter te worden


Gezond Goed nieuws Voeding
20 mei 2016

Wijn, ideaal voor het voorkomen van hartpijn


Gezond Goed nieuws Voeding
6 juni 2016

'Licht' eten maakt gezond!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!