Interview met Kim Feenstra over haar foto-expositie ‘Through my eyes’

Kim Feenstra is naast een topmodel ook nog eens een fantastische fotografe. Ze fotografeert regelmatig voor de WENDY en bracht samen met vriendin Bénine Bijleveld het kookboek: FoodTalk uit, waarbij Kim de foodfotografie verzorgde. Nu opent het fotografietalent haar eigen foto-expositie van beelden die laten zien hoe Kim naar de wereld kijkt. Wij spraken met haar.

Voor deze expositie heb je in veel verschillende landen gefotografeerd. Welk land heeft het meeste indruk op je gemaakt?

‘Dan moet ik toch wel Alaska zeggen. Alles wat ik ervan had verwacht door wat je op tv ziet, de rauwe ongerepte natuur, was daar echt zo. Ik was echt een met de natuur en heel dichtbij beren. We moesten 50 meter afstand houden, maar dat werd al gauw 20 meter. In de verte zag ik een moeder met haar jongen aan komen lopen, wat eigenlijk best gevaarlijk was. Ik ging achter een boom zitten en ze kwamen steeds dichterbij. De moeder had mij al lang gezien, maar ze liet mij gewoon toe. Zo bijzonder, maar wel een beetje spannend.’

Wat fotografeer jij het liefst: mensen of natuur?

‘Dat weet ik nog niet zo goed. Ik ben nog heel erg zoekende waar mijn interesse ligt, maar als ik nu echt zou moeten kiezen, zou ik zeggen documentairefotografie. Dat vind ik het meest bijzonder. Maar nu ga ik weer twijfelen, want natuurfotografie vind ik ook heel bijzonder. Ik weet het nog niet zo goed.’

Wie is jouw grootste inspiratiebron?

David Yarrow. Samen met hem ben ik naar Alaska gegaan. Dat vind ik een fantastische fotograaf. Hij overschrijdt gewoon alle grenzen.’

Welk land staat nog hoog op je verlanglijstje om naartoe te gaan?

‘Mongolië en Nieuw-Zeeland. Ik wil heel graag naar Mongolië om daar de mensen te fotograferen. Die twee landen staan erg hoog op mijn verlanglijstje.’

Wat is de bijdrage van het programma ‘Het Perfecte Plaatje’ geweest voor jouw fotografiecarrière?

‘Dit is echt wel door ‘Het Perfecte Plaatje’ gekomen. Ik heb nooit niet gevoel gehad voor fotografie, maar ik was er niet zo mee bezig. Ik stond meer voor de camera. Dit was echt het missende puzzelstukje in mijn leven. ‘Het Perfecte Plaatje’ heeft mij niet alleen ander werk opgeleverd, maar mij ook als persoon laten groeien. Ik heb echt het gevoel alsof ik mijn passie heb gevonden.’

Hoe zie jij jezelf over tien jaar: nog bezig met modellenwerk of fully focused op fotografie?

‘Over tien jaar doe ik hopelijk een anti-rimpelcampagne, haha. Nee, ik ben dan sowieso nog bezig met fotografie, want dat vind ik echt heel leuk.’

Welke foto is jouw favoriet?

‘Oeh, dat vind ik heel lastig om te zeggen. Ik neig naar de foto met het jongetje uit Oeganda, omdat het moment heel speciaal was. Elke keer toen hij mij met mijn camera zag ging hij zich verstoppen en toen kwam hij weer terug om achter mij aan te gaan en ging hij zich weer verstoppen en kwam hij weer achter mij aan rennen. Dat ging de hele tijd zo door. Toen hij weer voorzichtig keek, maakte ik de foto. Yes, ik had de klik. Het is zo bijzonder dat al die kindjes daar om je heen komen staan om naar de foto’ s te kijken. Dan gaan ze elkaar een beetje uitlachen. Oeganda is een land om beeldschone foto’ s te maken.’

Kim bij haar favoriete foto uit de expositie

De expositie is gratis te bezoeken voor publiek van 25 september tot en met eind december in de SieMatic-Vondelpark – Hobbemastraat 2, 1071 ZA Amsterdam. 

 

Deel artikel

Lees ook


Brein
21 april 2018

WIN het Mindf*ck 101 illusies & experimenten boek van Victor Mids


Gezond Koken Voeding
25 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: boerenkoolsoep met bacon & amandel


Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen


Geven & ontvangen Voeding Vriendschap
9 maart 2018

De Wijnpaal: Show your wine bottle


Gezond Voeding
7 juni 2017

Recept: Kim Feenstra’s malse kip piri piri


Achter de schermen Brein Gezond Wendy
10 juli 2016

Stop met piekeren!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!