Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen

Jacqueline den Blijker (46) vocht jarenlang tegen een onzichtbare vijand. Ze was ziek, zoveel was duidelijk, maar wat had ze? Sinds een jaar weet ze het en is het gevecht pas echt begonnen. Een oersterke, dappere vrouw doet in de nieuwe WENDY voor één keer haar huiveringwekkende verhaal: ‘Ik ga dit winnen.’

 

_mg_6047-2

‘Snel ziek, griepjes, minder weerstand, ik heb het altijd gehad. Gezwellen op mijn lichaam, mijn handen onder de uitslag, een bobbel op mijn voet, gordelroos op mijn been. Mijn mindset is heel eenvoudig: kom op, Jac, doorgaan, niet zeuren. Tot vijf jaar geleden. Er gebeurden onverklaarbare dingen. Er verscheen een grote plek op mijn rug. Ik kreeg veel pijn, ook in mijn arm, en de artsen gaven me pijnstillers, maar ik bleef problemen houden, ook van neurologische aard. Uitval in mijn hand, ik liet ineens dingen vallen, tijdens het dansen kon ik plotseling niet meer op een been staan. Als mijn zoontje Matz ziek was, was ik het ook, om de haverklap had ik een blaasontsteking, ik kreeg longontsteking, hield vocht vast, ik was op. ’s Ochtends had ik minstens zes bakken koffie nodig om de dag te kunnen beginnen, ik voelde me chronisch slecht en vermoeid en kwam steeds als een robot mijn bed uit.’

“Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand”

‘Niet zeuren. Doorgaan. Slikken en schouders eronder. Er zijn. Voor mijn man en mijn kind. Antibiotica, heel veel antibiotica, dat moest maar helpen. Ik vergat mezelf.’

‘In de zomer van 2015 kreeg ik weer blaasontsteking en dat mondde uit in een nierbekkenontsteking. Ik had inmiddels zo veel antibiotica geslikt dat ik er immuun voor geworden was. Dan maar een andere soort, zeiden de artsen, maar de pijn in mijn onderbuik bleef. Naar gynaecologie voor een kijkoperatie. De organen zagen er goed uit, zeiden ze, ze zagen alleen een onverklaarbaar spinnenwebje en dat knipten ze door. Wat het was? Geen idee. Dat was gekmakend. Ik had zo de hoop op een antwoord. Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand.’

Wendy gezond

Lees het hele interview met Jacqueline den Blijker in de WENDY Gezond, die vanaf 20 oktober in de winkels ligt.

 

Bron tekst: Wendy Magazine – Robert Heukels
Bron beeld: Timo Sorber

Deel artikel

Lees ook


Brein
11 januari 2017

Weg met het taboe rondom depressie


Voeding
3 mei 2017

Win het kookboek Lekker Beter van topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff!


Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!


Geluk Gezond Liefde Persoonlijk Relatie Voeding
6 maart 2016

We kunnen toch vrienden blijven?


Liefde Relatie Stress
10 november 2016

Een huwelijk zonder stress. Zo doe je dat


Advies Brein Gezond
20 april 2016

Tegen jezelf praten: gek of geniaal?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!