Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen

Jacqueline den Blijker (46) vocht jarenlang tegen een onzichtbare vijand. Ze was ziek, zoveel was duidelijk, maar wat had ze? Sinds een jaar weet ze het en is het gevecht pas echt begonnen. Een oersterke, dappere vrouw doet in de nieuwe WENDY voor één keer haar huiveringwekkende verhaal: ‘Ik ga dit winnen.’

 

_mg_6047-2

‘Snel ziek, griepjes, minder weerstand, ik heb het altijd gehad. Gezwellen op mijn lichaam, mijn handen onder de uitslag, een bobbel op mijn voet, gordelroos op mijn been. Mijn mindset is heel eenvoudig: kom op, Jac, doorgaan, niet zeuren. Tot vijf jaar geleden. Er gebeurden onverklaarbare dingen. Er verscheen een grote plek op mijn rug. Ik kreeg veel pijn, ook in mijn arm, en de artsen gaven me pijnstillers, maar ik bleef problemen houden, ook van neurologische aard. Uitval in mijn hand, ik liet ineens dingen vallen, tijdens het dansen kon ik plotseling niet meer op een been staan. Als mijn zoontje Matz ziek was, was ik het ook, om de haverklap had ik een blaasontsteking, ik kreeg longontsteking, hield vocht vast, ik was op. ’s Ochtends had ik minstens zes bakken koffie nodig om de dag te kunnen beginnen, ik voelde me chronisch slecht en vermoeid en kwam steeds als een robot mijn bed uit.’

“Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand”

‘Niet zeuren. Doorgaan. Slikken en schouders eronder. Er zijn. Voor mijn man en mijn kind. Antibiotica, heel veel antibiotica, dat moest maar helpen. Ik vergat mezelf.’

‘In de zomer van 2015 kreeg ik weer blaasontsteking en dat mondde uit in een nierbekkenontsteking. Ik had inmiddels zo veel antibiotica geslikt dat ik er immuun voor geworden was. Dan maar een andere soort, zeiden de artsen, maar de pijn in mijn onderbuik bleef. Naar gynaecologie voor een kijkoperatie. De organen zagen er goed uit, zeiden ze, ze zagen alleen een onverklaarbaar spinnenwebje en dat knipten ze door. Wat het was? Geen idee. Dat was gekmakend. Ik had zo de hoop op een antwoord. Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand.’

Wendy gezond

Lees het hele interview met Jacqueline den Blijker in de WENDY Gezond, die vanaf 20 oktober in de winkels ligt.

 

Bron tekst: Wendy Magazine – Robert Heukels
Bron beeld: Timo Sorber

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
28 juli 2016

Zo worden ook groenten lekker!


Gezond Voeding
25 september 2017

Deze voedingsproducten zorgen voor een goed en gezond leven


Stress
9 oktober 2016

Relaxen maar! Ontspannen doe je zo


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van


Brein
10 juli 2017

5x je eigen geluk creëren: zo doe je dat


Advies Gezond
13 mei 2016

Vrijdag de 13de: en natuurlijk is je koffie dan op …

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!