Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen

Jacqueline den Blijker (46) vocht jarenlang tegen een onzichtbare vijand. Ze was ziek, zoveel was duidelijk, maar wat had ze? Sinds een jaar weet ze het en is het gevecht pas echt begonnen. Een oersterke, dappere vrouw doet in de nieuwe WENDY voor één keer haar huiveringwekkende verhaal: ‘Ik ga dit winnen.’

 

_mg_6047-2

‘Snel ziek, griepjes, minder weerstand, ik heb het altijd gehad. Gezwellen op mijn lichaam, mijn handen onder de uitslag, een bobbel op mijn voet, gordelroos op mijn been. Mijn mindset is heel eenvoudig: kom op, Jac, doorgaan, niet zeuren. Tot vijf jaar geleden. Er gebeurden onverklaarbare dingen. Er verscheen een grote plek op mijn rug. Ik kreeg veel pijn, ook in mijn arm, en de artsen gaven me pijnstillers, maar ik bleef problemen houden, ook van neurologische aard. Uitval in mijn hand, ik liet ineens dingen vallen, tijdens het dansen kon ik plotseling niet meer op een been staan. Als mijn zoontje Matz ziek was, was ik het ook, om de haverklap had ik een blaasontsteking, ik kreeg longontsteking, hield vocht vast, ik was op. ’s Ochtends had ik minstens zes bakken koffie nodig om de dag te kunnen beginnen, ik voelde me chronisch slecht en vermoeid en kwam steeds als een robot mijn bed uit.’

“Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand”

‘Niet zeuren. Doorgaan. Slikken en schouders eronder. Er zijn. Voor mijn man en mijn kind. Antibiotica, heel veel antibiotica, dat moest maar helpen. Ik vergat mezelf.’

‘In de zomer van 2015 kreeg ik weer blaasontsteking en dat mondde uit in een nierbekkenontsteking. Ik had inmiddels zo veel antibiotica geslikt dat ik er immuun voor geworden was. Dan maar een andere soort, zeiden de artsen, maar de pijn in mijn onderbuik bleef. Naar gynaecologie voor een kijkoperatie. De organen zagen er goed uit, zeiden ze, ze zagen alleen een onverklaarbaar spinnenwebje en dat knipten ze door. Wat het was? Geen idee. Dat was gekmakend. Ik had zo de hoop op een antwoord. Wat maakt mij ziek? Wat hád ik? Een onzichtbare vijand.’

Wendy gezond

Lees het hele interview met Jacqueline den Blijker in de WENDY Gezond, die vanaf 20 oktober in de winkels ligt.

 

Bron tekst: Wendy Magazine – Robert Heukels
Bron beeld: Timo Sorber

Deel artikel

Lees ook


Brein Liefde Vriendschap
2 januari 2017

Deel 2: 7 tips om duidelijker je grenzen aan te geven


Gezond Voeding
30 augustus 2017

Recept: zalm crostini met avocado en grapefruit


Bewegen Brein Gezond Stress
3 januari 2018

10 voordelen van Yin yoga


Bewegen Gezond
9 maart 2018

Het verhaal achter onze Paralympische spelers


Gezond Koken Voeding
7 maart 2018

Healthy meatballs volgens DISQ


Brein
19 mei 2017

Je hoeft niet perfect te zijn

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!