Zieke Nicolette Kluijver is moedig en optimistisch: ‘Kans op genezing is groot’

nicolette kluijver

Nicolette Kluijver, de 32-jarige presentatrice van RTL, is ziek. In een verklaring zegt zij: ‘Gisteren heb ik de uitslag gekregen van een biopt dat is genomen uit mijn linker long. De uitslag is niet goed. De onrustige cellen zijn ontstaan uit de tbc plek die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk.’

Nicolette, die wij bij WENDY kennen als een uitermate positieve, sterke en stoere vrouw (ze werkt veelvuldig mee aan het blad, zo ook aan het huidige nummer), vervolgt: ‘Spoedig wordt een deel van mijn linker long eruit gehaald. Het is slecht nieuws maar ik ben ergens heel dankbaar dat ik er in dit stadium achter ben gekomen. Dat is een wonder en te danken aan het uitstekende werk van mijn artsen.’

Lange weg

‘De kans op genezing is groot, maar het zal een lange weg worden. Gelukkig kun je met anderhalve long goed leven. Ik wil iedereen vragen de privacy van mij en mijn gezin te respecteren. Ik wil graag de rust en ruimte om te genezen. Het komt goed.’

We wensen Nicolette met heel veel liefde veel sterkte bij haar genezing.

Tekst: Robert Heukels en Fleur Baxmeier
Fotografie: Moon Jansen

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
22 juli 2016

Drink jezelf gezond: Citroentijm & meloen


Bewegen Gezond
29 augustus 2017

Shinrin-yoku: unplug jezelf helemaal in de natuur


Voeding
14 februari 2017

Recept: kip met serranoham, tijm en tomaatjes uit de oven


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
6 oktober 2016

Thuis sporten: 5 sporten die je thuis kunt doen


Advies Body & Mind Gezond Voeding
30 juli 2016

8x etenswaren om te mijden voordat je naar bed gaat


Gezond
13 maart 2017

Fit het voorjaar in met tips van Mark Tuitert

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!