Zieke Nicolette Kluijver is moedig en optimistisch: ‘Kans op genezing is groot’

nicolette kluijver

Nicolette Kluijver, de 32-jarige presentatrice van RTL, is ziek. In een verklaring zegt zij: ‘Gisteren heb ik de uitslag gekregen van een biopt dat is genomen uit mijn linker long. De uitslag is niet goed. De onrustige cellen zijn ontstaan uit de tbc plek die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk.’

Nicolette, die wij bij WENDY kennen als een uitermate positieve, sterke en stoere vrouw (ze werkt veelvuldig mee aan het blad, zo ook aan het huidige nummer), vervolgt: ‘Spoedig wordt een deel van mijn linker long eruit gehaald. Het is slecht nieuws maar ik ben ergens heel dankbaar dat ik er in dit stadium achter ben gekomen. Dat is een wonder en te danken aan het uitstekende werk van mijn artsen.’

Lange weg

‘De kans op genezing is groot, maar het zal een lange weg worden. Gelukkig kun je met anderhalve long goed leven. Ik wil iedereen vragen de privacy van mij en mijn gezin te respecteren. Ik wil graag de rust en ruimte om te genezen. Het komt goed.’

We wensen Nicolette met heel veel liefde veel sterkte bij haar genezing.

Tekst: Robert Heukels en Fleur Baxmeier
Fotografie: Moon Jansen

Deel artikel

Lees ook


Brein Vrijheid & balans
4 juli 2018

Dit is wat je slaaphouding over jou zegt!


Advies Gezond lifestyle
8 augustus 2016

Ook zo'n last van muggen? 7 tips tegen jeuk


Brein Gezond
31 mei 2018

Met deze 20 tips slaap je als een roos in de hitte


Bewegen
7 mei 2017

Zo krijg je meteen zin om te gaan sporten


Brein
21 december 2016

Als december niet helemaal jouw maand is


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Voeding
13 juni 2016

Kopje koffie voor het sporten?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!