Kauwen op citroen voorkomt slechte adem

shutterstock_260915933

Een slechte adem is voor velen heel herkenbaar, maar ook heel vervelend. ’s Ochtends naast je geliefde wakker worden is heerlijk en dat moet ook zo blijven. Nu is er een perfecte oplossing voor jou. Zo heb je nooit meer een slechte adem!

De schil van een sinaasappel of citroen doodt een behoorlijk aantal bacteriën in je mond. Kauw dagelijks op een klein stukje schil voor een goed resultaat. Het zuur van de vrucht stimuleert namelijk de speekselklieren en stopt zo jouw slechte adem. De zuren van citroen en sinaasappel zijn overigens niet heel goed voor je tanden. Zorg er daarom voor dat je echt alleen op de schil kauwt (snijd dus het vruchtvlees weg) en dit ook niet té lang doet. Wil jij wel stralend witte tanden? Kijk dan ook even naar deze tips.

Maar er is meer…

Het is natuurlijk mogelijk dat je geen sinaasappelen of citroenen in huis hebt of dat deze tip niet bij jou werkt. Er zijn nog een aantal andere stappen die je dan kunt doorlopen, om een slechte adem te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld extra goed voor je gebit. Veel bacteriën hopen zich op, op plekken waarvan je dat misschien wel nooit zou denken. Tandplak, tanderosie en in gaatjes: overal kunnen deze nare wezens zitten. Poets daarom minstens twee keer per dag je tanden en flos echt dagelijks. Hiermee krijgen bacteriën bijna geen kans om zich te nestelen in je gebit.

Laatste tips

Spoel regelmatig met water. Zeker nare ochtendgeurtjes kun je beperken door vaak met water je mond te spoelen. Dan spoel je eventuele etensrestjes namelijk weg. Gebruik extra koud water voor een frisse mond en optimale reiniging. Tot slot is het misschien handig om te weten dat je je tong ook schoon moet houden. Je tong is een broeinest voor bacteriën. Maak daarom tijdens het tandenpoetsen gelijk je tong schoon. Beweeg zachtjes met de borstel van voor naar achteren op je tong. Eventueel kun je ook een tongschraper gebruiken. Voor het beste resultaat (en dus een frisse adem) doe je dit elke dag.

Bron: Everyday Health
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
2 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Zomerse rijstsalade op Italiaanse wijze


Bewegen Body & Mind Brein Gezond
29 oktober 2016

8x zo heb je binnen no time weer bakken energie


Gezond Voeding
15 november 2016

5 natuurlijke remedies tegen verkoudheid en griep


Brein Gezond Goed nieuws
28 april 2016

Tekenen is goed voor je geheugen!


Doen Gezond Koken Voeding
26 juli 2016

Koken met aanbiedingen: broodje vegaburger met courgette en mozzarella


Gezond Voeding
19 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: witlof met gorgonzola, peer & mandarijndressing

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!