Deze kinderen mogen we niet vergeten

week van het vergeten kind

Wat als je als kind noodgedwongen in een opvang wordt geplaatst, maar er verder geen psychische begeleiding wordt gegeven? Maar liefst 7.000 kinderen in Nederland overkomt dit en daar wil Stichting Het Vergeten Kind wat aan doen.

De stichting is een petitie begonnen met als doel 35.000 handtekeningen te verzamelen om deze kinderen te helpen. Want ieder kind dat noodgedwongen in een opvang terechtkomt, verdient psychische hulp om traumatische ervaringen te kunnen verwerken. En dat gebeurt nu niet. Elke volwassene die in een vrouwen- of maatschappelijke opvang terechtkomt, krijgt wel hulp om een nieuw leven op te bouwen. Maar ook kinderen hebben die hulp heel hard nodig.

Situatie vergeten kinderen verbeteren

Joep Verboeket, directeur van de stichting: ‘Om de situatie voor deze kinderen concreet te verbeteren, is het noodzakelijk dat zij gezien worden als zelfstandige cliënten van de opvang en dat er structureel budget is waaruit hun ondersteuning wordt gefinancierd. Daarbij moeten er goede samenwerkingsafspraken zijn met scholen en jeugdzorg, zodat alle professionals traumasensitief met deze kinderen kunnen werken.’

Week van Het Vergeten Kind

De campagne om deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen, ging 16 januari van start en beleeft tijdens de Week van Het Vergeten Kind, van 29 januari tot en met 4 februari, zijn hoogtepunt. Dan worden er door het hele land allerlei activiteiten georganiseerd en vindt de uitreiking van de Kind Centraal Award en het Filmfestival plaats.

Wil je meedoen aan de petitie? Zet je handtekening op hetvergetenkind.nl.

Beeld: Shutterstock, Youtube

Deel artikel

Lees ook


Gezond
17 december 2016

9 dingen die je óók met honing kunt doen


Brein
23 februari 2017

Tips om de dag met een lach te beginnen


Bewegen
27 maart 2017

Mooie billen, hoe krijg je die? Mark Tuitert geeft tips!


Advies Apps & Tech Gezond lifestyle
30 mei 2016

Slimme app spoort huidkanker op


Gezond
16 januari 2017

Slaaptips van onze lezeressen


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
30 april 2016

Zo kom je helemaal tot rust

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!